Annonce
Billund Ugeavis

Lokale håndværkere er gået sammen om at bygge huse: Det skærper os at være lokale

Fra venstre: Lars Poulsen, Frank Kristensen og Benny Sørensen. Foto: Kristina V. Skjoldborg
I Vorbasse er fire håndværkere og en arkitekt gået sammen i ét team for at bygge huse efter kundernes ønsker.
Annonce

Vorbasse: Det er efterhånden blevet til 10 huse for teamet, der kalder sig Vorbassehuset - et team af lokale håndværkere fra Vorbasse, der er gået sammen om at bygge huse.

- Og det har intet med typehuse at gøre, alle husene har deres eget særpræg, understreger Frank Kristensen fra EgKris Smedie og VVS.

Formålet med det opbyggede team er nemlig at bygge individuelle huse efter kundernes egne ønsker og behov og kun med lokale håndværkere.

- De håndværkere, kunden taler med i begyndelsen, er også dem, der laver arbejdet, siger Murermester Benny Sørensen, og tilføjer, at det er en klar fordel for alle parter, at de er ét team.

- Vi samarbejder på kryds og tværs af faggrupper, og kan tage bedre hensyn til hinanden i processen, da vi ved, hvad hinanden laver.

Selvom teamet er travlt optaget af at bygge huse, ville de dog ønske, der var flere grunde at købe i Vorbasse.

- Vi synes, det går langsomt med at udstykke grunde her i byen, når vi kan mærke, at der er stor interesse for at bygge, siger Frank Kristensen.

Vi synes, det går langsomt med at udstykke grunde her i byen, når vi kan mærke, at der er stor interesse for at bygge

Frank Kristensen, en del af Vorbassehuset

Annonce

Et års ventetid

Foruden Benny Sørensen og Frank Kristensen består teamet Vorbassehuset også af Lars Poulsen fra Vorbasse Tømrer og Snedker, arkitekten Kenneth Post og Niels Knudsen fra El-hjørnet.

Står man med et ønske om at bygge sit drømmehus, skal man væbne sig med tålmodig. Lige nu er der ventetid på omkring et år, men den tid kan man jo så passende bruge til at forberede sig.

- Man skal gøre sine idéer klar i forhold til, hvad man kunne tænke sig. Selvom vi er meget fleksible og kan ændre tingene undervejs, er det ikke alt, vi kan lave om på, når først, det er bygget, forklarer Lars Poulsen.

Når tiden er inde, tager håndværkerne og arkitekten et fælles møde med kunden.

- Her stiller hver faggruppe spørgsmål til, hvad kunden ønsker, siger Lars.

Er der noget, man selv er i stand til at klare, er der rig mulighed for at melde ind på det.

Kunden er altid velkommen til at besøge byggepladsen, og se hvordan det går. Det er jo deres hus vi er ved at bygge.

Annonce

Vil bevare det gode ry

Idéen til teamet Vorbassehuset kom for cirka to år siden, da Benny Sørensen undrede sig over, hvorfor de ikke arbejdede mere sammen på tværs af faggrupper.

- Jeg tænkte, om det ikke var noget, vi kunne finde ud af.

Det var de andre håndværkere heldigvis med på, og i dag har de ikke kun bygget huse i Vorbasse, men også i Billund, Askov og Brørup.

Der er flere fordele ved at være lokale, men særligt én fordel er af betydning:

- Det er med til at skærpe os, at vi er lokale, for hvis vi laver fejl, ved folk det på et splitsekund, så det må ikke ske, siger Benny Sørensen.

Vorbassehuset

Samling af lokale håndværkere fra Vorbasse

Bygger individuelle huse efter kundernes ønsker i Vorbasse og omegn

Teamet består af: Lars Poulsen fra Vorbasse Tømrer og Snedker, arkitekten Kenneth Post og Niels Knudsen fra El-hjørnet, Frank Kristensen fra EgKris Smedie og VVS samt Murermester Benny Sørensen

Står man med en grund, der mangler et hus, eller har man spørgsmål, er man altid velkommen til at kontakte en af håndværkerne eller arkitekten for at høre nærmere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce