Annonce
Billund Ugeavis

Lokalplan 331 er et vildskud

Jørgen Frederiksen mener, at de lokale politikere er ved at begå en fejl med vedtagelsen af lokalplan 331 for et nyt boligområde i Billund.

Læserbrev: Ovennævnte har tidligere været fremstillet i Billind Ugeavis, og som det fremgår af Billund Kommunes hjemmeside blev forslaget i økonomiudvalget vedtaget med stemmer fra A, V og B og dermed sendt videre til endelig afstemning i kommunalbestyrelsen.

Dermed har tre Venstre-løver, Peter Fredensborg, Mads Helbo og Stephanie Storbank, gjort deres egne ord i et læserbrev i Billund Ugeavis til skamme, og udtalelser som "Samtidig skal vi arbejde hårdt for at minimere alle de negative følger, "som denne motorvejsbeslutning medfører for kommunens borgere" og "skylder man sandelig også at lægge tilsvarende mange kræfter og ressourcer i at afbøde de gener, en sådan motorvej kommer til at få" må betragtes som tomme løfter eller måske snarere valgflæsk i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Selv om Konservative åbnede en dør, vælger man fra Venstres side ensporet og med tunnelsyn at tromle videre med med en plan, der i bedste fald bliver et vildskud og i værste fald en kilde til masser af problemer, når man en gang har fået lokket kommende borgere til at købe grundene og dernæst, når motorvejen er en realitet, skal i gang med at lappe skaderne.

Annonce

For alt andet lige vil det område, som lokalplan 331 berører, blive det sidste område, der vil blive udstykket mod sydvest. Herefter er man tvunget til at kigge mod sydøst i stedet.

Og netop mod sydøst er der masser af plads til fortsat udvikling og bosætning, der er plads til at udvikle en helt ny bydel, og jeg kan ikke forestille mig, at såvel planlæggere som politikere mener, at udbygningen af Billund skal stoppe med lokalplan 331. Nej, vel?

Og når nu fremtiden ligger mod sydøst, så må det naturligt også være der, der senere eventuelt vil blive planlagt skoleudbygning, forretningsanlæg og hvad ellers hører til en helt ny del af Billund.

Derfor er lokalplan 331 et vildskud – eller rettere, det blev den, da motorvejsbeslutningen – lidt som et lyn på en nattehimmel – kom efter, at kommunen var færdig med forslaget til lokalplan 331. Med Folketingets trafikforlig blev der udefra sat en prop i hullet for Billunds udvikling mod sydvest. Og når forlængelsen sydpå kommer, bliver den sydlige og vestlige del af lokalplan 331 ramt. Og jovist, til den tid kan man bygge støjafskærmninger – og bruge to- eller trecifrede millionbeløb herpå samtidig med, at man pynter et af vores mest attraktive naturområder – Grene Sande – med 6–10 meter høje monumenter på en dum beslutning i 2021.

Men der er en anden vej. Kig mod sydøst og få initieret en planlægning den vej ud. Og der er masser af gode ting i lokalplan 331, der vil kunne overføres direkte – det er vel også tilladt i den offentlige administration at bruge ”copy-paste.” Og argumentet med, at der allerede er brugt midler på at udvikle 331, dem får I tifold igen alene i sparede støjafskærmninger.

Så kom nu, kære Venstrefolk, og vis, at I står ved jeres ord – et gammelt ordsprog siger, at hvor der er vilje, er der vej – og vejen kommer, så vis nu, at viljen også er der.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Kunstforening inviterer til foredrag med Per Hillo

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Steen Sig Andersen fejrer 40 år hos Lego

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Sorg, minder og håb: Annette omdanner de store følelser til enkle tegninger

Billund Ugeavis

Esther fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Fra værktøjslærling til projektleder: Henrik Vinding fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Bankospil gav 41.000 kroner til Knæk Cancer: Lufthavnens personaleforening lægger et beløb oveni

Billund Ugeavis

Støjen kommer

Billund Ugeavis

Halloween i Billund er større end nogensinde: Slik, pyntede biler og et brag af et fyrværkeri

Billund Ugeavis

Høreforeningen sætter fokus på et liv med handicap via blind psykolog

Billund Ugeavis

Hans Henrik Sidenius fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Frem med telefonen og stem: Er Billund Bageri Danmarks bedste?

Billund Ugeavis

ABC Lavpris køber nabobygning

Billund Ugeavis

Trafikafvikling, trafiksikkerhed og borgerinddragelse

Billund Ugeavis

Når Jane vil hygge med kollegerne, går turen ned til bækken

Billund Ugeavis

Folkeejet energipark langs Hærvejsmotorvejen

Billund Ugeavis

Billund Centret var Ole Kirks store ønske: Nu skal det bringes ind i en ny æra

Billund Ugeavis

Biblioteket arrangerer tur til Bogforum

Billund Ugeavis

Få et smugkig: BAS giver motorvejen, politikere og Grindsted en kærlig satirisk behandling

Billund Ugeavis

Løb med verdenseliten til orienteringsløb i Billund

Billund Ugeavis

Sarahs favoritspot er en særlig trappe: - Vi skal være bedre til at tage derud med en kop kaffe

Billund Ugeavis

Jeg vil kæmpe for bedre busruter

Billund Ugeavis

Midtjysk Motorvej: Beslutningen er truffet

Billund Ugeavis

Læsere efterspørger en god kop kaffe i byen, men den har været der: Derfor lukkede Jesper sin kaffebar The Venue i Billund

Annonce