Annonce
Billund Ugeavis

Lufthavnen: Ny passagerrekord i juli

424.585 passagerer lettede eller landede fra Billund Lufthavn i juli 2019. Det er det højeste antal i lufthavnens historie. Foto: Billund Lufthavn
Juli er Billund Lufthavns højsæson-måned, og den syvende måned i 2019 er fløjet helt til tops på listen over de travleste måneder i lufthavnens 55-årige historie.
Annonce

Billund: 424.585.

Det er antallet af rejsende, der passerede gennem Billund Lufthavns terminal i juli, der traditionelt er lufthavnens travleste måned hvert år. Og tallet markerer lidt af en milepæl, for det er det højeste antal passagerer på en enkelt måned i lufthavnens levetid.

En væsentlig forklaring på rekorden er ifølge Billund Lufthavns administrerende direktør, Jan Hessellund, at hub-trafikken er vokset støt gennem hele 2019. Dermed kan lufthavnens passagerer med en mellemlanding flyve videre til det meste af verden.

- Hub-ruternes 540 gode videreforbindelser til hele verden er vitale for vestdanskernes mulighed for at cruise på Californiens Highway 1, bestige Kilimanjaro i Tanzania eller gå en tur på den kinesiske mur i deres ferie, siger Jan Hessellund i en pressemeddelelse fra lufthavnen.

Annonce

Fald i solferier, stigning i storbyrejser

I år har næsten 200.000 checket en kuffert med badebukser, solcreme og håndklæde ind i Billund Lufthavn med en solrig destination som rejsemål. Det er et fald på cirka tre procent i forhold til juli sidste år.

- Charterbureauerne og lavprisselskaberne har været en smule mere forsigtige med antallet af afgange til klassiske sol- og stranddestinationer i juli måned som en reaktion på sidste års langvarige hedebølge, siger Jan Hessellund.

Til gengæld er lufthavnens regionale ruter til Europas storbyer, hvoraf flere ruter er nye og går til eksempelvis Prag og Wien, steget med hele 18 procent i juli.

Annonce

Udenlandske rejsende skaber travlhed

I august er danskerne ved at være færdige med at holde ferie, men det betyder ikke, at lufthavnen kan hvile på laurbærrene. Det er nemlig ifølge Jan Hessellund først i august, at resten af verden for alvor holder ferie.

- Over alt i terminalen hører man engelsk, finsk, polsk, amerikansk og kinesisk, og det er fantastisk, at Vestdanmark formår at tiltrække så mange, der ønsker at bruge deres ferie her, siger han.

Normalt er cirka 30 procent af passagererne udlændinge, men i august er tallet væsentligt højere.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce