Annonce
Billund Ugeavis

Lystfiskersø gør klar til genåbning: - Det virker helt surrealistisk

Andreas Kronborg arbejder lige nu på højtryk for at få søen gjort klar. Arkivfoto: Jacob Schutlz
Der er ikke længe til, at en ny attraktion genåbner i Billund Kommune, for parret Andreas og Kamilla arbejder lige nu for at gøre Stilbjerg Lystfiskersø klar til områdets lystfiskere i slutningen af måneden.

Billund: Den 27. februar åbner en ny fiskesø officielt i Billund kommune, så de nye ejere af Stilbjerg Lystfiskersø arbejder lige nu på højtryk for at gøre søen klar til store som små lystfiskere.

- Vi arbejder bedst under pres, og man når langt på en måned, siger Andreas Kronborg, der ejer fiskesøen sammen med kæresten Kamilla Arildsen.

Han er netop i gang med at bygge tre nye læskure, få fældet de sidste træer, opsætte betalingsfaciliteter, gøre en renseplads klar og ordne den kommende parkeringsplads.

Annonce

På længere sigt kommer der også shelters, en mulighed for leje af fiskestænger samt toiletfaciliteter.

- Vi har fået afslag på at etablere et toilet ved søen, så vi har søgt tilladelse om at lave et ved vores bygninger. Derfor kommer der toiletter til at begynde med, forklarer Andreas Kronborg.

Ingen stor åbningsfest

Parret overtog i 2020 fiskesøen og har siden da arbejdet på at få gjort den i stand, men nogen stor åbning kan der desværre ikke blive tale om.

Stilbjerg Lystfiskersø

  • Er ifølge ejerne fra 1991.
  • Ejes nu af 25-årige Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg.
  • Åbner for offentligheden den 27. februar.
  • Er lige nu åben for private arrangementer.
  • Læs mere om søen på facebooksiden Stilbjerg Lystfiskersø

- Vi vil selvfølgelig være at finde ved søen og tage imod, og måske bliver der bagt en kage, men vi er nødt til at åbne uden nogen form for større happening. Vi ville gerne have holdt en stor åbningskonkurrence, men det kan vi ikke, som situationen er lige nu. Jeg ved godt, vi er udenfor, og at der gælder andre regler for fiskesøer, men jeg synes ikke, vi moralsk kan forsvare at gøre noget stort ud af det, forklarer fiskesøejeren.


Godt humør og afstand, det må være sådan, vi gør det til at starte med

Andreas Kronborg


Landets fiskesøer er ikke underlagt samme restriktioner for afstand og forsamling.

Men selvom det bliver en stille og rolig åbning, ser Andreas stadig frem til at kunne byde både børn og voksne velkommen til fiskesøen.

- Jeg vil rigtig gerne hjælpe børnefamilierne, for jeg vil sindssyg gerne være med til at skabe nogle nye lystfiskere. Jeg hjælper selvfølgelig også de voksne, siger lystfiskeren.

Annonce

Idyllisk sted

Indtil videre har parret kun fået positive tilkendegivelser på sø-projektet.

- Folk synes, det bliver godt, og at det er så idyllisk et sted. Der kommer endda lokale forbi af og til og kigger for at se, hvor langt vi er kommet. Det virker helt surrealistisk og vidner om, at folk følger med. Så vi tror på projektet, og at folk nok skal støtte op omkring det, siger Andreas Kronborg.

Den 27. februar åbner Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg Stilbjerg Lystfiskersø. Arkivfoto: Jacob Schultz

Selvom søen ikke er åben for offentligheden endnu, har parret allerede lejet søen ud flere gange i forbindelse med private arrangementer.

- Det er gået glimrende, og nærmest hver weekend har søen været booket ud, fortæller Andreas Kronborg, der ser frem til, at søen også kan blive brugt til rekreative ture uden booking.

Dog med afstand, selvfølgelig.

- Godt humør og afstand, det må være sådan, vi gør det til at starte med, siger lystfiskeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Bryghuset kan se muligheder i de unge: - Det skal ikke være sådan noget med, den ene pige holder håret for den anden.

Annonce