Annonce
Billund Ugeavis

Månedens bøger

Bibliotekarerne giver deres anbefalinger af månedens bøger. Foto: Chresten Bergh
Månedens roman, fagbog og børnebog på bibliotekerne i Billund og Vorbasse anbefalet af bibliotekarerne.
Annonce
Annonce

Månedens roman

"Vinter" af Ali Smith.

En dysfunktionel jul i en dysfunktionel familie i et dysfunktionelt England danner rammen for Ali Smiths roman "Vinter". Sophie (vor tids Ebenezer Scrooge) er en sur gammel dame, der bor alene i en kæmpe villa med 15 værelser. Sønnen Arthur ankommer hjem til jul, og med sig har han en ung kroatisk studerende, Lux, som han har samlet op på et busstoppested. Han betaler den Shakespeare-elskende Lux for at spille hans kæreste Charlotte henover julen.

"Vinter" er en spændende historie om en familie men bestemt også et samfund. Ali Smith er nemlig en mester i at skrive om både det nære såvel som de samfundsmæssige problemer, som omgiver os.

"Vinter" er anden bog i Smiths årstidskvartet, hvor bøgerne læses uafhængigt af hinanden.

Annonce

Månedens fagbog

"Hjertebank" af Johannes Hinrich von Borstel.

I årevis har vi hørt rigtig meget om hjernen og om tarmene, men i denne ny bog er det hjertet, der er i centrum. Man får alt at vide om, hvordan hjertet er opbygget og fungerer, hvad der er godt og skidt for hjertet, og alle de mange ting, der kan gå galt.

Selvfølgelig skriver forfatteren, der er tysk hjerteforsker, også om alt det, man selv kan gøre for, at hjertet skal holde hele livet. Og som sædvanlig er det noget med sund kost, motion, gode søvnvaner og ingen røg. Men også sex er godt for hjertet.

Bogen er humoristisk og krydret med oplevelser fra forfatterens bijob som ambulanceredder.

Annonce

Månedens børnebog

"Krapyl" af Kim Fupz Aakeson.

Kim Fupz Aakesons billedbog Krapyl handler om en lille ensom fyr, der bor alene under en badebro. Han vil så gerne have en ven, og en dag møder han pigen Signe, som måske kan blive hans ven. Men er det bare noget, man kan blive enige om, eller skal der mere til?

Kim Kupz Aakeson er mest kendt for de sjove bøger om den lille Vitello, men hans talent kommer bestemt også til sin ret i denne mørke men flotte billedbog.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce