Annonce
Billund Ugeavis

Månedens bøger

Bibliotekarerne giver deres anbefalinger af månedens bøger. Foto: Chresten Bergh
Månedens roman, fagbog og børnebog på bibliotekerne i Billund og Vorbasse anbefalet af bibliotekarerne.
Annonce
Annonce

Månedens roman

"Tysklandsarbejderen Frederiks valg" af Linda Lassen.

Frederik vokser op på Als, hans familie stemmer for at blive i Tyskland, da der i 1920 er valg. Men Frederik ved ikke, hvad han skal mene, og snart behøver han heller ikke at tage stilling, da han flytter til Fyn. Her får han sammen med Maren en familie, og alt er godt, indtil krisen begynder i 1930erne.

Hans familie på Als er begejstrede for Hitler, men han selv og Maren er mere tilbageholdende. Men da Anden Verdenskrig bryder ud, og Frederik får tilbudt arbejde syd for grænsen, drager han afsted til det nazistiske Tyskland. Hans valg vil få konsekvenser – og ikke kun for Frederik selv.

Annonce

Månedens fagbog

"Ulvens visdom" af Elli Radinger.

Forfatteren til denne spændende bog har virkelig gjort alvor af sin brændende interesse for ulve.

Hun forlod sit arbejde som advokat i Tyskland og har nu i 20 år boet i amerikanske naturparker og levet meget tæt på ulveflokkene. Hun beskriver deres liv i flokken og viser forskelle og ligheder i forhold til menneskers adfærd. Hun lægger vægt på, hvor meget hun selv har lært af ulvene. Til sidst fortæller hun også om de vilde ulve i Tyskland og kommer med gode råd om, hvordan man skal forholde sig ved mødet med ulve.

Annonce

Månedens børnebog

"Kiplings dyrefabler for børn genfortalt" af Anna Milbourne.

Denne flot illustrerede børnebog indeholder en samling af de klassiske dyrefabler. Vi hører om, hvordan elefanten fik sin snabel og leoparden sine pletter. Vi lærer også, hvorfor kænguruen hopper, og hvorfor dromedaren egentlig har en pukkel.

Bogen er en rigtig god højtlæsningsbog, som egner sig til børn fra 4-5 år og frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce