Annonce
Billund Ugeavis

Månedens bøger på Billund og Vorbasse Bibliotek

Annonce

Med den længe ventede genåbning af bibliotekerne følger nu også genåbning af månedens bog. I juni har vi på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre nye bøger klar som månedens bøger.

Høstkarl i himlen af Edvard Hoem

Dette er første bind i Hoems slægts- og udvandrersaga, der tager læseren med på rejse fra Norge til Amerika. Bogen her handler om forfatterens oldefar og tager sin begyndelse på en sommerdag i 1874.

Knut Hansen Nesje er høstkarl på en stor gård i Molde ved fjorden langt oppe i Norge. Han er enkemand og har en søn. På sin 36-års fødselsdag møder han Serianna, der skal blive hans nye hustru. Mens parret vælger at blive i Norge på deres fire tønder land, er der flere og flere fra familien, der emigrerer til Amerika. Edvard Hoem skriver således om livet i både Norge og Amerika.

Hvis du lytter til konkylier, kan du stadig høre Jesper Olsen score af Thomas Wivel

Dette er en hyldestbog til fodbolden, og den vil nok appellere mest til fodboldfans. Standupkomiker Thomas Wivel forsøger at sætte ord på sin store passion for spillet. Det er store og bombastiske ord, og stilen kan minde om Kurt Thyboe, for dem der husker ham.

Wivel trækker også paralleller til kulturen og litteraturen, på samme måde som man kan se det i cykelkommentarer. Der fortælles med udgangspunkt i forskellige store kampe, og vi når helt fra Jesper Olsen i 80’erne til nutidens Christian Eriksen. Der er ingen tvivl om, at manden er begejstret.

Da bogstaverne mistede troen på det hele af Søren Lind og Simon Væth

Dette er en rigtig sjov og original børnebog. Den handler om bogstaverne, som ikke længere synes, at deres liv i alfabetet giver mening, og derfor prøver de at finde nye udfordringer.

Først prøver de at finde nye pladser i alfabetet, men det kan de ikke enes om, og derfor ender de med helt at forlade det. Bogstaverne får alle nye jobs, som de synes passer til dem. B bliver f.eks. til et vejbump, S bliver model for et skilt i alperne, og Y bliver til en slangebøsse. Alle prøver de at finde et nyt ståsted i verden, men til sidst bliver de alligevel enige om, at deres plads er i alfabetet. ”Da bogstaverne mistede troen på det hele” er en rigtig sød bog, som kan læses for de mindste skolebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce