Annonce
Billund Ugeavis

Marianne hjælper med at få styr på de dårlige vaner: - Det er ikke bare dig, der ikke kan tage dig sammen

Marianne Anker er netop uddannet vanecoach med en overbygning i overspisning. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Marianne Anker er nyuddannet vanecoach. Hun hjælper, når krybdyrhjernen tager over, så vi får svært ved at lægge telefonen om aftenen, stoppe med at spise slik på arbejdet eller ikke kommer i gang med at dyrke motion.

Billund: Vaner hjælper os i det daglige. De gør, vi slipper for at bruge en masse energi på de små dagligdagsrutiner som tandbørstningen om morgen eller at stoppe for rødt lys ude på gaden.

Men nogle gange er vaner knap så gode, og det er her sygeplejerske Marianne Anker kommer ind i billedet. Som nyudklækket vanecoach hjælper hun mennesker med de uhensigtsmæssige vaner, om det så er dårlige motionsvaner, mangel på søvn, stress i hverdagen eller for stor trang til at guffe sig i søde sager i løbet af dagen.

- Vi kan have svært ved at styre krybdyrhjernen, når den først får overtaget. Mange går og slår sig selv oveni hovedet og siger, at de ikke dur, men det er ikke dig, der er dårlig og ikke kan tage dig sammen, når du vil ændre en vane. Det er hjernen, der spiller dig et pus, siger Marianne Anker.

Annonce

Ifølge den nyuddannede vanecoach er det faktisk muligt at "omprogrammere" krybdyrhjernen, hvis man vil. De indgroede vaner er dog ikke noget, man kan gøre op med i et snuptag.

- Det er ikke et hurtigt fiks, men tager tid. Nogle gange lang tid.

Én vane ad gangen

Derfor lægger hun også vægt på at finde ind til kernen af klientens ønsker og så ellers hjælpe klienten med at bryde de helt små vaner for på den måde at få bugt med den store udfordring.

Marianne Anker

  • 57 år.
  • Netop uddannet vanecoach med overbygning i overspisning.
  • Instruktør i 40 år indenfor kropstræning, samt naturtrænings-instruktør.
  • Hjælper med at komme mindre gode vaner til livs om det så er i forhold til stress, motion eller søvn.
  • Hjælper også mennesker med problemer med overspisning.
  • En hjemmeside vil snarest blive oprettet, men indtil da er man velkommen til at kontakte hende over facebook "Marianne Anker" eller på telefonnummer 25 11 78 47.

- Vi tager én lille vane ad gangen og bryder hver enkelt forhindring op. Ønsker man for eksempel at stoppe med overspise, kan det være, at en af udfordringerne er, at der bliver serveret kage på arbejdet, som man har svært ved at sige nej til. Det kan også være, det i sidste ende viser sig, at det er en helt anden vane, der er den egentlige udfordring, forklarer Marianne Anker, der gennem uddannelsen selv har mærket øvelserne på egen krop.

Som vanecoach hjælper Marianne Anker med at komme de mindre gode vaner til liv. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- I begyndelsen tænkte jeg, om det kunne være rigtigt, at vi skulle ned i de helt små vaner, men jeg må sande, at det giver et klarsyn over de mønstre, man lader sig styre af, siger hun.

Annonce

Hjælper med overspisning

Foruden at være vanecoach har Marianne Anker også taget en overbygning inden for overspisning. I 10 år har hun som sygeplejerske arbejdet med mennesker, der har fået foretaget gastrisk bypass, i folkemunde også kaldet fedmeoperation. Gennem sit møde med patienterne oplevede hun flere berette om, hvordan trangen til at overspise ikke stoppede med selve operationen, hvilket inspirerede hende til at dykke dybere ned i de mindre gode vaner, der somme tider tager styringen i ens liv.


Det skal være lige så naturligt som at gå til frisør. Det er blot et lille eftersyn for at hjælpe sig selv

Marianne Anker, vanecoach


- Jeg kunne ikke lade være med at tænke, at hvis nu de havde fået den rette hjælp, behøvede de måske ikke alle at være blevet opereret, fortæller Marianne Anker.

Hun håber, at hun med sin erfaring inden for området samt sin nye viden kan hjælpe mennesker, der har problemer med overspisning, ikke at forveksle med diagnosticeret tvangsoverspisning.

- Men overspisning kan være meget styrende for selvværdet med konstante tanker, der drejer sig om regler omkring spisning, og alligevel kan reglerne og hjernen ikke samarbejde, så madroen opnås, siger Marianne Anker og fortsætter:

- Jeg håber at kunne bidrage med værktøjer, der kan hjælpe klienten til at tage vare på sin egen sundhed ved at lytte til og reagere på kroppens indre signaler.

Annonce

Så naturligt som frisøren

Til dagligt arbejder Marianne Anker som sygeplejerske på Grindsted Sygehus. Derudover er hun også uddannet sundhedskonsulent og kostvejleder. Og så er hun stor del af Billund Gymnastik samt træner på holder "naturtræning", hvor der dyrkes funktionel træning i naturen.

Hun har i dag som vanecoach haft enkelte klienter, men hun er åben over for, hvad fremtiden måtte bringe i forhold til eventuelle samarbejdspartnere og vil ikke lægge sig fast på én retning at gå. Man er dog velkommen til allerede nu at kontakte til hende.

Marianne Anker holder af at bruge naturen som instruktør og vil også inddrage naturen i sin rolle som vanecoach. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Man kan ikke finde en hjemmeside endnu, men den kommer! For mig er det vigtig at komme godt fra start, og det kræver, at jeg skal ud i marken og plante nogle nye frø hos eventuelle nye samarbejdspartnere. Jeg vil nemlig gerne kunne henvise og hjælpe klienter videre, hvis vi finder ud af, at der også er brug for andre sundhedsprofessionelle personer i forløbet.

I sidste ende håber Marianne Anker, at hun kan få afmystificeret dét at gå til en coach, og at det bliver noget, man naturligt tør tale om.

- Det skal være lige så naturligt som at gå til frisør. Det er blot et lille eftersyn for at hjælpe sig selv.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Oksana fra Hejnsvig klarede MBA-uddannelsen med bravur

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lokal DGI-afdelingsleder er dimitteret som master i IT

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Youtuber skabte kø ved boghandleren: - Laksen er bare det bedste

Billund Ugeavis

To biler drønede sammen i Vorbasse

Billund Ugeavis

Flyene i Billund Lufthavn er næsten lige så fyldte som i 2019

Billund Ugeavis

Lad os lære af børnene!

Billund Ugeavis

Jobpatruljen på tur i Billund Kommune: Mange unge løfter for tungt

Billund Ugeavis

Nyistandsat trailer stjålet

Billund Ugeavis

Countryaften i Billund: Lyt til Rattlesnakes og spis helstegt pattegris

Billund Ugeavis

Nye tider nye numre

Billund Ugeavis

Harald underviser gratis i Tai Chi Qigong: - Det er godt for kroppen og sindet, og alle kan være med

Billund Ugeavis

Oplev grisefest i Billund: Kun to gange tilbage

Billund Ugeavis

Åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen: Stop nu restriktionerne i kirkerne

Billund Ugeavis

Lakserytteren kigger forbi Billund

Billund Ugeavis

Billund Vand og GEV lader græsset gro: Vil du også være med på bølgen?

Billund Ugeavis

80-årige Gunnar slår de unge professionelle af travbanen: - Det er en hel fornøjelse

Billund Ugeavis

Sagros etableringsaften nød atter stor opbakning

Billund Ugeavis

I Lego House' nye restaurant må man lege med maden: - Vil man spise spareribs med falafel, så gør man det

Billund Ugeavis

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Billund og Vejen

Billund Ugeavis

Indbrudstyv på spil på Sønderkær

Billund Ugeavis

Værktøjsteknikerne er færdige med uddannelsen

Billund Ugeavis

Stig Schrøder fejrer 40 år hos Modulex Gruppen

Billund Ugeavis

Hvorfor blev jeg motorvejsmodstander?

Annonce