Annonce
Billund Ugeavis

Marianne hjælper tilflyttere ind i fællesskaber

Bosætningskoordinator Billund Kommune. Hun hjælper tilflyttere godt på plads i kommunen.Arkivfoto: Martin Ravn
Ifølge Billund Kommunes bosætningskoordinator, Marianne Thomsen, er Billund ikke udpræget delt. Men skulle man være i mangel af fællesskaber opfordrer hun til at kontakte hende.
Annonce

Billund: Marianne Thomsen er bosætningskoordinator i Billund kommunen. Hun hjælper både danske som internationale borgere med at falde til i kommunen og genkender ikke at Billund skulle have større udfordringer i forhold til fællesskaber end andre byer.

- Jeg tror ikke, Billund er sværere at flytte til end andre steder, og jeg tror også, det altid er sværere, hvis man ikke har børn, siger bosætningskoordinatoren.

Hvis man som voksen mangler fællesskaber at være en del af, opfordrer Marianne Thomsen, at man tager del i nogle af de aktiviteter, som hun er med til at stable på benene.

- Hvis man ikke synes, at idræt er særlig sjovt, må man finde fællesskaber andre steder, og det er også en af grundene til, at jeg forsøger at lave nogle interesseprægede fællesskaber. Vi har for eksempel haft det, vi kalder ’cook and talk’, hvor man mødes og laver mad sammen, fortæller Marianne Thomsen.

Annonce

Udgangspunkt på engelsk

Arrangementerne foregår som udgangspunkt på engelsk, da de er målrettet de internationale borgere, men det skal ikke være en hindring.

- Det er lige så meget for danskere som for internationale, og man skal ikke lade sig afskrække, fordi det foregår på engelsk; det skal vi nok finde ud af, siger bosætningskoordinatoren.

Hun opfordrer desuden til, at man kontakter hende, hvis man vil have hjælp til at sætte et sit eget arrangement i gang.

- Jeg kan hjælpe med noget af det praktiske, men man skal selv afholde selve arrangementet, siger Marianne Thomsen.

Hun informerer om diverse arrangementer på hendes Facebooks-side og i gruppen Billund Internationals & Friends.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce