Annonce
Billund Ugeavis

Med Pippi-mentalitet gik AVdesign fra at være et lille reklamebureau til at producere video for Danmarks største virksomheder

Søren Klausen, indehaver af AVdesign, i kontrolrummet, der bruges til streaming. Særligt under coronaen steg efterspørgslen på at kunne levere gode streaming-løsninger til møder og konferencer med mange deltagere. Foto: Kristina V. Skjoldborg 
Først var det radio, siden tv-reklamer, og i dag er det produktvideoer og streaming. For AVdesign har det altid været vigtigt at følge med udviklingen, også når coronaen rammer.

Billund: AVdesign begyndte som et mindre reklamebureau i Grindsted, specialiseret i radio. Senere flyttede virksomheden til Billund Lufthavn, hvor den var særligt specialiseret i reklamefilm og animationer.

I dag bor virksomheden på Montanavej i Billund. Animationsafdelingen er vokset, de har et filmstudie, et lydstudie og sågar et studie til streaming af store konferencer og møder. Reklamer til tv er der blevet færre af, til gengæld er der skruet op for animationerne og produktvideoerne.

- Engang sagde man, vores kunder var små og  mellemstore virksomheder. Det er det ikke længere, nu er vores kunder de største virksomheder i Danmark, siger indehaver Søren Klausen, mens han viser rundt i domicilet, der stod færdigt i 2018.

Annonce

Det første lokale, man træder ind i efter receptionen, er slet ikke AVdesign, men virksomheden My Instore Radio, som Søren Klausen er medejer af. Virksomheden leverer lyd og musik til hoteller, restauranter og butikker over hele verden. På grund af corona har der længe været stille i virksomheden, men i takt med landenes genåbning, spiller musikken bogstavlig talt igen.

- Det har været hårdt, men jeg er stolt over at kunne sige, at vi ikke har opsagt medarbejdere i hverken My Instore Radio eller AVdesign, og vi modtager heller ikke nogen form for støtte gennem hjælpepakkerne, siger Søren Klausen.

Sikkerheden i top

Døren til det næste rum har matteret glas. Et logo forestillende et kamera med en rød streg over sidder lige i øjenhøjde. Søren Klausen åbner døren og stikker hovedet ind.

AVdesign

  • Specialiseret i videoproduktion til virksomhed, herunder animationer, streaming af møder og filmoptagelser.
  • Stiftet i 2005 af Søren Klausen.
  • Flyttede i 2019 til sin nuværende placering på Montanavej. 

- Der kommer lige en journalist, siger han og giver medarbejderne tid til at lukke deres projekter ned.

I dette rum sidder animatorerne bag deres skærme og kreerer korte animerede film. Rummet er en anelse mørkere end i resten af domicilet, for vinduerne er sikret mod nysgerrige blikke udefra. Døren herind til kan desuden kun åbnes med et medarbejderkort.

Søren Klausen etablerede AVdesign i 2005. Dengang holdt virksomheden til i Grindsted og havde speciale i radio. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Måske lyder sikkerheden overdrevet, men den er nødvendig, for nogle gange arbejder animatorerne med så nye virksomhedsprojekter, at det kan få konsekvenser, for både kunden og AVdesign, hvis virksomhedshemmeligheder skulle havne i en eventuel konkurrents hænder.

- Vores lokaler sikre nok til, at hvis muligheden opstår, må vi lave opgaver for Disney, forklarer Søren.


Jeg var kortvarigt på gymnasiet, hvor jeg fik at vide, at jeg ikke duede til noget.

Søren Klausen


Men hvem deres nuværende kunder er, kan han ikke sige, i hvert fald ikke til citat, for det er en del af kontrakten.

De laver dog ikke kun animationer. Avdesign har også deres eget filmstudie, der primært bliver anvendt til produktvideoer. De har både kulisser og en stor skærm til rådighed til at skabe den perfekte baggrund for det produkt, filmen skal omhandle.

Annonce

Corona satte skub i streaming

Søren Klausen viser det nyeste indrettede lokale.

- Det ligner lidt et kontrolrum, siger han, og det har han ret i.

Rummet er lydisoleret har flere skærme og knapper. Det er herfra, de kan styre onlinemøder og konferencer med 1000 deltagere over hele verden.

- Vi havde også livestreaming før coronaen, men det har taget fart, så vi udviklede et koncept, der gjorde, vi ikke behøvede at pakke alt der her ned for at tage det med, forklarer Søren Klausen.

AVdesign har deres eget filmstudie og med skærmen kan de skabe overbevisende illusioner. Snart får de endda en ny, der gør teknologier som "green screen" helt unødvendig, for med skærmen kan der skabes realistiske baggrunde. Samme teknologi anvendes blandt andet i tv-serien Mandalorian på Disney +. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Før coronanen skulle medarbejderne bruge en hel dag på at forberede en online konference eller møde. Med det nye setup kan de nøjes med en halv time.

Annonce

Pippi-Mentalitet

Søren Klausen finder en soundbox-kuffert-lignende kasse frem. Somme tider er det bedre at begive sig ud af kontrolrummet, og derfor har han opfundet en kuffert, der indeholder alle de teknologiske nødvendigheder for at kunne streame. Med den kan han sende tv over internettet, uanset hvor han befinder sig.

- Jeg har ikke opfundet delene, men sat dem sammen, understreger han.

Denne tilgang med at lære ved at prøve sig frem har igennem mange år været Søren Klausens tilgang. Han har ingen uddannelse foruden niende klasse, men har bare altid interesseret sig for teknik og elektronik.

Med kufferten her og en internetforbindelse kan AVdesign streame for virksomheder med relativ kort responstid. Kufferten er særligt tiltænkt virksomheder, der enten ikke har råd eller brug for så stort et set-up, som når kontrolrummet tages i brug. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Det er ren Pippi, siger han og fortsætter:

- Jeg var kortvarigt på gymnasiet, hvor jeg fik at vide, at jeg ikke duede til noget. Det er ikke noget, jeg tænkte videre over dengang, men jeg tror, det ubevidst har påvirket mig til, at så skulle jeg vise dem, fortæller Søren Klausen.

Og vise dem gjorde han. I 2005 stiftede han AVdesign, og i 2011 blev han medstifter af My Instore Radio. Begge virksomheder har udviklet sig og udvikler sig stadig.

- Vi bliver nødt til at følge med. Alle kan i dag lave videoer og streame, så vi skal gøre det endnu bedre, siger Søren Klausen.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Oksana fra Hejnsvig klarede MBA-uddannelsen med bravur

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lokal DGI-afdelingsleder er dimitteret som master i IT

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Youtuber skabte kø ved boghandleren: - Laksen er bare det bedste

Billund Ugeavis

To biler drønede sammen i Vorbasse

Billund Ugeavis

Flyene i Billund Lufthavn er næsten lige så fyldte som i 2019

Billund Ugeavis

Lad os lære af børnene!

Billund Ugeavis

Jobpatruljen på tur i Billund Kommune: Mange unge løfter for tungt

Billund Ugeavis

Nyistandsat trailer stjålet

Billund Ugeavis

Countryaften i Billund: Lyt til Rattlesnakes og spis helstegt pattegris

Billund Ugeavis

Nye tider nye numre

Billund Ugeavis

Harald underviser gratis i Tai Chi Qigong: - Det er godt for kroppen og sindet, og alle kan være med

Billund Ugeavis

Oplev grisefest i Billund: Kun to gange tilbage

Billund Ugeavis

Åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen: Stop nu restriktionerne i kirkerne

Billund Ugeavis

Lakserytteren kigger forbi Billund

Billund Ugeavis

Billund Vand og GEV lader græsset gro: Vil du også være med på bølgen?

Billund Ugeavis

80-årige Gunnar slår de unge professionelle af travbanen: - Det er en hel fornøjelse

Billund Ugeavis

Sagros etableringsaften nød atter stor opbakning

Billund Ugeavis

I Lego House' nye restaurant må man lege med maden: - Vil man spise spareribs med falafel, så gør man det

Billund Ugeavis

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Billund og Vejen

Billund Ugeavis

Indbrudstyv på spil på Sønderkær

Billund Ugeavis

Værktøjsteknikerne er færdige med uddannelsen

Billund Ugeavis

Stig Schrøder fejrer 40 år hos Modulex Gruppen

Billund Ugeavis

Hvorfor blev jeg motorvejsmodstander?

Annonce