Annonce
Billund Ugeavis

Mindeord: Han var en sand overstander

Kjeld Kjeldgaard Ghozati, Åbyhøjven 30, Aarhus, skriver mindeord om sin far, Søren Kjeldgaard Hansen, Rosengården, Billund, der døde søndag den 29. november 2020.

Så væltede et af skovens store træer. Det er blevet afskedens time med en retsindig mand, en fantastisk far og et stort forbillede.

I en alder af 86 år - og kun en afsluttende uge som sengeliggende - døde min far af kræft.

Min mor, min bror, min søster og jeg vågede på skift ved hans dødsleje de sidste dage.

Det blev en fin tid. Den var ikke for lang og ikke for kort.

Han var som et træ, der gerne stod sammen i gruppen og familien af træer.

Han havde ikke behov for selv at skille sig ud, men når man kom tæt på, så fandt man ud af hvilken højde, hvilken stamme, hvilken styrke, hvilket rodnet.

Han var som et grantræ. Der var ikke store sæsonudsving. Man kunne trygt regne med han. Han var altid klar og velforberedt - forår, sommer, efterår og vinter.

Jeg kan ikke i mine 51 leveår mindes, at jeg har taget min far i en løgn eller manipulation. Han var retsindigheden selv.

Han havde klare holdninger. Han var skarp og præcis. Det kan synes som små nåle på et grantræ, men når man kom helt tæt på, så fandt man ud af, at han var en nordmannsgran.

Han havde bløde nåle og ikke kunne gøre nogen fortræd. Det var godt at vokse op ved hans fod. Han brød den stærke vind, når det stormede og lod meget lys slippe ned til underskoven.

Ære være Søren Kjeldgaard Hansens minde.

Skoven er blevet et stort træ mindre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce