Annonce
Billund Ugeavis

Miniudstilling på rundrejse før åbningen af besættelsessamlingens særudstilling

Særudstillingen tager afsæt i stationsbyen Grindsted, som den så ud fra 1940-1945. Arkivfoto
1. december åbner en stor særudstilling med besættelsessamlingen. Inden da rejser en miniudstilling rundt til tre biblioteker i Billund Kommune.
Annonce

Grindsted: Som optakt til åbningen af Billund Kommunes Museers store særudstilling "Spor af Besættelsen" 1. december, rejser en miniudstilling i efteråret rundt på de lokale biblioteker.

Miniudstillingen starter på Magion Biblioteket i Grindsted, hvorefter den vandrer til Billund Bibliotek og til sidst til Vorbasse Bibliotek.

Genstandene i miniudstillingen vil være nogle andre fra besættelsessamlingen end dem, der bliver at se i "Spor af Besættelsen".


Med miniudstillingen får vi mulighed for ikke kun at vise flere genstande frem, men også mulighed for at fortælle historien bag disse genstande.

Anna Louise Siggard


- Med miniudstillingen får vi mulighed for ikke kun at vise flere genstande frem, men også mulighed for at fortælle historien bag disse genstande. Genstandene vidner om en betydning, og en indvirkning, og om hvorfor besættelsestiden var speciel også i Billund Kommune, lyder det i en pressemeddelelse fra museumsinspektør og kurator Anna Louise Siggaard.

Annonce

Flere temaer i udstillingen

Miniudstillingen er bygget op med klare referencer og linjer fra de formidlingstanker, der ligger bag den store særudstilling. Det gælder for eksempel de tematiske inddelinger af historien med modstand, hverdag, værnemagt og flygtninge.

Særudstillingen tager afsæt i stationsbyen Grindsted, som den så ud fra 1940-1945. Der gik dengang fire jernbaner til Grindsted, som også løb gennem Billund Kommunes mindre byer. Jernbanerne er nedlagt i dag, men havde en stor betydning for områdets historiske udvikling og havde ligeledes stor betydning under 2. Verdenskrig.

Annonce

Venneforening med i projektet

Museets venneforening, Besættelsessamling Grindsteds Venner, har været inde over projektet hele vejen og er glade for at dele af besættelsessamlingen bliver udstillet igen.

-  Vi håber, at de tiltag i Grindsted, Billund og Vorbasse kan fungere som appetitvækker og skabe interesse for den store udstilling, siger formand Kurt Nørgaard i pressemeddelelsen.

Samtidig med miniudstillingen stiller bibliotekerne en bogudstilling op, så man kan læse mere om 2. verdenskrig og besættelsen af Danmark.

Om miniudstillingen

Miniudstillingen kan ses på følgende tidspunkter:

Magion Biblioteket fra 7. september til 4. oktober.

Billund Bibliotek fra 5. oktober til 25. oktober.

Vorbasse Bibliotek fra 26. oktober til 15. november.

Det er også muligt at downloade museets krigsmindeguide i appen Useeum, hvor billeder, video og tekst fortæller historien bag kommunens krigsmindesmærker fra 2. verdenskrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce