Annonce
Billund Ugeavis

Nu forsvinder de sidste af de gamle bygninger på Butikstorvet

De resterende to gamle bygninger på Butikstorvet vil inden længe blive fjernet. Arbejdet med nedrivningen vil gå i gang den 18. januar. Foto: Alex Hermann.
Om lidt mere end en uge går arbejdet i gang, og inden en måned vil de to sidste af de gamle bygninger på Butikstorvet være fjernet.
Annonce

Billund: I løbet af relativt kort tid vil de to sidste af de ”gamle” bygninger på Butikstorvet være jævnet med jorden.

Der er tale om de to ejendomme, der senest har huset Billund Apotek, New Style Bruun & Fasterholt, GF Forsikring og Synoptik og endnu tidligere forretninger som Hennes & Markz og Beth Baun, der inden længe vil være fjernet.

Det er Kirkbi A/S, der ejer ejendommene, men det er nedrivningsfirmaet P. Olesen, som i samarbejde med K.G. Hansen & Sønner A/S vil stå for nedrivningen.

Arbejdet med nedrivningen vil efter planen begynde den 18. januar, og ifølge et brev, som de øvrige beboere på Butikstorvet har modtaget, vil arbejdet være afsluttet omkring den 10. februar.

Nedriverne meddeler samtidig, at arbejdet vil komme til at ligge i dagtimerne mellem klokken 7 og 16.30, og at der derfor er risiko for både en smule støj og støv.

Annonce

Midlertidig overgangsløsning

Selvom bygningerne nu bliver fjernet, ligger det ikke 100 procent klart, hvad der i stedet skal rejses i området. Sikkert er det, at Kirkbi også ønsker at udvikle den resterende del af Butikstorvet, men i første omgang handler det altså om at få fjernet de eksisterende bygninger.

- Vi er i dialog med kommunen om en midlertidig overgangsløsning for området, indtil etape to af Butikstorvet går i gang. Vi kender endnu ikke datoen for, hvornår etape to påbegyndes, fortæller Ulla Lundhus, der er kommunikationschef hos Kirkbi A/S.

En ”midlertidig overgangsløsning” kunne være tilsvarende det, der i et par år mødte borgerne i Billund, inden det store byggeri på Butikstorvet blev sat i gang. Her var området udlagt som et grønt areal til offentlig brug. Der blev blandt andet anlagt beachvolleybaner, så der kunne spilles danske mesterskaber i den forholdsvis lille sportsgren.

Alle de forretninger, der tidligere har haft til huse i de bygninger, der nu står foran at blive nedrevet, er rykket videre til Kirkbis nye byggeri. Et byggeri, der formelt blev indviet og taget i brug for ganske få måneder siden.


Vi er i dialog med kommunen om en midlertidig overgangsløsning for området, indtil etape to af Butikstorvet går i gang. Vi kender endnu ikke datoen for, hvornår etape to påbegyndes,

Ulla Lundhus, kommunikationschef, Kirkbi A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce