Annonce
Billund Ugeavis

Nu går byggeriet i gang: Sådan skal det færdige Butikstorvet se ud

Sådan kommer Butikstorvet til at se ud, når det byggeriet står færdigt. Kun bygningen tættest på mangler at blive rejst. Illustration: Kirkbi A/S.
I begyndelsen af august bliver der sat gang i byggeriet af den sidste bygning på Butikstorvet i Billund. Her bliver tale om en bygning med butikslokaler i stueetagen samt lejligheder i tre etager.

Billund: I løbet af få uger rykker håndværkerne igen ind på Butikstorvet i Billund, hvor det er blevet tid til at gøre sidste etape af den centrale del af Billund færdig.

Det nye Butikstorvet huser i forvejen seks bygninger, og nu skal det sidste område, som ligger foran Restaurant Atami, også bebygges. Området har hen over sommeren været en skaterbane, som Kirkbi A/S har stillet til rådighed for offentligheden, men inden længe kommer der hegn om området, så Butikstorvet kan gøres helt færdigt.

- Bebyggelsen nord for bækken har været en del af byvisionen fra begyndelsen, og vi ser frem til at tage hul på den sidste etape og fuldende bymidten i Billund. Projektet vil skabe en mere sammenhængende oplevelse for de besøgende, og dermed forhåbentlig bidrage til at gøre Billund et endnu mere attraktivt sted at bo, arbejde, leve og lege, siger Steen Pedersen, der er global ejendomschef i Kirkbi A/S, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Fokus på bæredygtighed

Den nye bygning kommer til at ligne de eksisterende bygninger på Butikstorvet. Der vil blive bygget i en højde på fire etager, hvor der forneden vil være butikslokaler, mens de tre øvrige etager vil komme til at rumme lejligheder.

Stående på modsatte side af Hans Jensensvej ved Billund Centret bliver det kommende byggeri det nærmeste på Butikstorvet. Illustration: Kirkbi A/S.

Når Kirkbi sætter gang i næste - og sidste - etape af Butikstorvet, bliver det igen med et stort fokus på bæredygtigt byggeri. Med den nye bygning sigter Kirkbi således efter en DNGB Guld certificering. Det indebærer blandt andet, at der i byggeriet skal anvendes bæredygtige materialer, så mindst muligt CO2 bliver ledt ud i forbindelse med byggeriet, ligesom der i lighed med de øvrige bygninger skal etableres grønne sedumtage samt være et generelt fokus på biodiversitet.

Annonce

Skaterbane flyttes

I løbet af de seneste måneder har det ubebyggede område på Butikstorvet været frit tilgængeligt som en midlertidig skaterbane. Den kan selvsagt ikke blive liggende, når der skal bygges på grunden, men det betyder ikke, at det er slut med at køre på skateboard i Billund.

Kirkbi fortæller, at skaterbanen i nærmeste fremtid vil blive flyttet til en anden lokation.

Det nye Butikstorvet blev indviet i efteråret 2020, men der mangler fortsat en enkelt bygning. Arbejdet med at få den rejst bliver sat i gang i løbet af få uger. Illustration: Kirkbi A/S.


Projektet vil skabe en mere sammenhængende oplevelse for de besøgende, og dermed forhåbentlig bidrage til at gøre Billund et endnu mere attraktivt sted at bo, arbejde, leve og lege.

Steen Pedersen, global ejendomschef, Kirkbi A/S
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lego-bog oplever stor international interesse

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

René Ringive fejrer 25-års jubilæum i Legoland

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Billund Ugeavis

Lasse Østerbro fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Traditionsrig julekoncert genoptages i ny udformning

Billund Ugeavis

Byens sidste pølsevogn kan blive på sin plads: - Det har lidt været en storm i et glas vand

Billund Ugeavis

Det Flyvende Teater får kunststøtte

Billund Ugeavis

75-årige Else Marie har været au pair i Schweiz, afdelingsleder i rejsebranchen og formand i kirken: - Når jeg siger ja til noget, så arbejder jeg seriøst med det, for det synes jeg, man skylder

Billund Ugeavis

Lalandia Rødby har en biograf: Derfor kommer det store filmlærred ikke til Billund

Billund Ugeavis

Højlagerets holdspiller fejrer jubilæum

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad holder 10 års fødselsdag sammen med en royal gæst

Billund Ugeavis

Per Nyhus vil spørge ind til pølsevognens skæbne i Billund: - Dem, der kender mig, ved, at jeg godt kan lide at komme i en pølsevogn

Billund Ugeavis

Julebankospillet er tilbage på biblioteket

Billund Ugeavis

Den sidste pølsevogn i stor turistby er lukningstruet: - Jeg synes, der også skal være plads den lille mand

Billund Ugeavis

Tak for valget - det forpligter

Billund Ugeavis

Harpiks på halgulv giver håndboldspillere alvorlige skader: - Det store spørgsmål er, om der bliver gjort rent nok til at kunne spille håndbold forsvarligt

Billund Ugeavis

Efter valget: Så blev der stille...

Billund Ugeavis

Med udviklingen ved Travbanen befinder vi os i et krydsfelt

Billund Ugeavis

Claus Horsbøl Jørgensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Se de mange billeder fra juleoptoget 2021: Heste, brandbiler og en julemand, der opfordrede den kommende borgmester til træfældning

Billund Ugeavis

Wow Park vinder børnekulturpris for andet år i træk

Billund Ugeavis

Digital drivkraft fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Mette elsker at være kreativ blandt bamser

Annonce