Annonce
Billund Ugeavis

Nu kan Billund-spillerne også spille på hjemmebane efter mørkets frembrud

Martin Feltheim og Lars Thomsen glæder sig over, at der i løbet af få måneder vil blive rejst et nyt lysanlæg over kampbanen ved Billund Idrætscenter. Dermed vil der kunne spilles fodbold på kampbanen selv efter mørkets frembrud. Foto: Alex Hermann.
Til efteråret vil et helt nyt lysanlæg stå klar til at lyse kampbanen ved Billund Idrætscenter op. Dermed bliver det også muligt at bruge kampbanen, efter det er blevet mørkt.

Billund: Efter sommerferien bliver det også muligt at spille fodbold på kampbanen ved Billund Idrætscenter efter mørkets frembrud. I løbet af sommeren vil der blive rejst fire store lysmaster, som kan lyse kampbanen op og dermed sørge for, at der også på skæve tidspunkter kan spilles udendørs fodbold.

- Vi har fået midler fra Billund Kommune, Ole Kirks Fond og Norlys Vækstfond. Så har fodboldafdelingen også selv spyttet lidt i kassen, fortæller Lars Thomsen, der er formand for fodboldafdelingen under Billund Idrætsforening.

Det er den lokale virksomhed MF Energi, der skal stå for at få lys over banen, og indehaver Martin Feltheim lover, at det bliver ganske snart.

Annonce

- Hvis alt går efter tidsplanen, skulle det gerne kunne stå færdigt i august, siger han.

Dobbelt så meget lys som på kunstbanen

De fire nye lysmaster vil blive 18 meter høje, og de vil bade fodboldbanen i en lysstyrke på op til 250 lux. Det er dobbelt så meget lys, som kunstgræsbanen kan få, og samtidig vil de nye lysmaster kunne fordele lyset bedre på banen, så der ikke blive nogle halvmørke pletter i hjørnerne.

- Det er ikke godkendt til at spille 1. divisionsfodbold, men til seriefodbold er det godt nok, siger Martin Feltheim, der glæder sig over, at de lokale spillere dermed vil kunne bruge kampbanen på andre tidspunkter end normalt.

- Billund Fodbold får nok to måneder mere ud af sæsonen, hvis ellers vejr og vind tillader det, siger han.

Annonce

Kan spille på aftenen

Der er i forvejen lys på et par af de bagerste træningsbaner, som dermed kan bruges, selv efter mørkets frembrud. At have lys på den primære kampbane er en luksus, som kun de færreste fodboldklubber kan glæde sig over.

- Vi synes selv, at vi har et rigtigt fint anlæg, så vi vil gerne være med til at opgradere det. Der er ikke andre steder i kommunen, hvor klubben har lys på opvisningsbanen, men nu får vi mulighed for at spille kampe på hverdagsaftener i det tidlige forår og sene efterår, siger Lars Thomsen og tilføjer, at det også kan blive nødvendigt.

Nok bliver der fortsat spillet mange fodboldkampe i weekenderne, men sådan kan det ikke nødvendigvis blive ved.

- Sidste efterår oplevede vi i stigende grad, at DBU bad os om at flytte kampe til hverdagsaftener på grund af dommermangel. Vi havde længe gået og joket lidt med, at vi skulle have lys på banen, men nu blev det så alvor, siger Lars Thomsen.

De nye lysmaster kommer til at koste 595.000 kroner. Det vil koste 185 kroner i strøm at holde lyset tændt i 1 time og 45 minutter, som det vil kræve for at spille en fodbold af normal længde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce