Annonce
Billund Ugeavis

Ny liste til valget har sine mærkesager på plads

Ulrich Kristensen har startet Lokalpolitisk Forum, som han håber at få valgt til Billund Byråd. Foto: Andreas Bjerre
Fire mærkesager bliver udgangspunktet for Ulrich Kristensen, når han næste år vil forsøge at komme tilbage i Billund Byråd med lokallisten Lokalpolitisk Forum.
Annonce

Billund Kommune: To nye lokallister vil til kommunalvalget næste år tage kampen op mod de etablerede partier, når er der valg til Billund Byråd.

En af dem er Lokalpolitisk Forum, som Ulrich Kristensen står bag. Det projekt er nået så langt, at Ulrich Kristensen nu kan sætte ord på, hvad der bliver listens mærkesager.

Øverst - og med markant afstand til de andre mærkesager - står ønsket om at få ordentlighed ind i Billund Kommune - både i forhold til de menige ansatte på gulvet og i forhold til borgernes møde med kommunen.

- Den primære agenda er ordentlighed.  Da der blev lavet ny organisering i Billund Kommune efter valget i 2017 sagde man, at man ville de ansatte det bedste. Men det sker ikke. Jeg hører murren i krogene fra både folk i forvaltningen og politikere. Man anerkender ikke de ansattes faglighed, forklarer Ulrich Kristensen.

Annonce

Hører på vandrørene

Ønsket om ordentlighed er også Billund Kommunes ageren udadtil:

- Jeg hører på vandrørene folks frustrationer, uanset om det er en familiesag eller en byggesag. Borgerne føler, de møder et apparat. Det skyldes, at forvaltningen har for meget magt, og politikerne står for meget i baggrunden. Det skal selvfølgelig ikke være et tag-selv-bord for borgerne, men vi må kunne gøre det bedre, siger Ulrich Kristensen.

Annonce

Andre mærkesager

Et par andre mærkesager har dog også fået plads på listen.

- Jeg blev valgt første gang i 2013, og i alle syv år har vi haft målsætningen om at være Børnenes Hovedstad. Det er nok verdens bedste opfindelse, men vi har slet ikke dyrket det guldæg, siger Ulrich Kristensen.

Lokalpolitisk Forum

I august holdes et opstartsmøde for de indtil videre 25 folk, Ulrich Kristensen har hørt, der har udtrykt interesse i projektet.

Håbet er at bruge resten af 2020 på at finde opbakning til listen, så man til valget kan stille med otte-ni kandidater.

Han mener, at hvis det lykkes Billund Kommune at markere sig som Børnenes Hovedstad, vil det automatisk tiltrække bosætning, som er listens tredje mærkesag.

Fjerde og sidste mærkesag er Campus Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

Billund Ugeavis

Lasergame kommer til Billund

Billund Ugeavis

28 ton sand til Byens Plads

Annonce