Annonce
Billund Ugeavis

Ny og større Grenevej i Billund er klar til indvielse

Grenevej i Billund er endelig klar til at blive indviet. Vejens udvidelse har ført til massiv debat, men nu er vejen udvidet, og den har fået en dobbeltrettet cykelsti. Foto: Billund Kommune
Ventetiden er endelig ovre. Fredag bliver den røde snor klippet over til den nye og større Grenevej. Vejen har fået cykelsti på hele strækningen.
Annonce

Billund: Fra på fredag bliver det igen muligt at køre på hele Grenevej. Vejen har gennem de seneste måneder været igennem en udvidelse på hele strækningen mellem Koldingvej og Hejnsvigvej, og det betyder, at den har været spærret for gennemkørsel. Nu er arbejdet slut, og vejen er igen klar til at blive brugt.

- Anlægsarbejdet har betydet en omvej for mange i en lang periode. Det er slut nu, men det bedste er, at vi står med en løsning med en bredere vej og en cykelsti og en løsning, der er opnået sammen med beboerne, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Udvidelsen af Grenevej var årsag til massiv debat, inden den endelige plan blev lagt. Den indebærer blandt andet, at vejen er blevet en smule snoet, så den kommer til at have bedre afstand til nogle af de ejendomme, der ligger langs den.

Udvidelse af Grenevej

Det blev helt tilbage i 2016 besluttet, at Grenevej skulle udvides. Dengang lød forslaget, at vejen skulle være 7,5 meter bred, og at der skulle laves en dobbeltrettet cykelsti på strækningen mellem Koldingvej og Engdraget.

Det var et forslag, der førte til protester. Dels fra beboere på Lillevang langs Grenevej. De frygtede, at Grenevej ville blive langt mere trafikeret, hvilket kunne være generende for dem. For beboere langs Grenevej har der ligeledes været bekymringer over, at nogle ejendomme vil få den større vej ganske tæt på sig.

Vejen er derfor blevet en smule snoet, så den kommer længere væk fra ejendommene, og cykelstien bliver ført hele vejen igennem fra Koldingvej til Hejnsvigvej.

Det blev desuden besluttet at lave en cykelsti langs hele Grenevej. Oprindeligt var det kun meningen, at der skulle laves cykelstå på stykket mellem Koldingvej og Engdraget, men i sidste ende lykkedes det politikerne at finde yderligere penge, så cykelstien kunne føres hele vejen igennem til Hejnsvigvej.

Annonce

Indvielse på fredag

Politikerne har i løbet af de seneste fire år været igennem en række boksekampe i forbindelse med udvidelsen af vejen. Blandt andet har en række beboere på Lillevang, som har deres haver direkte ud mod Grenevej, udtrykt frygt for, at den større vej kommer til at resultere i mere trafik og højere hastigheder med mere støj til følge.


Anlægsarbejdet har betydet en omvej for mange i en lang periode. Det er slut nu, men det bedste er, at vi står med en løsning med en bredere vej og en cykelsti og en løsning, der er opnået sammen med beboerne.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget


- Vejen har været planlagt siden 2016, og i sidste ende faldt udvidelsen på plads efter et godt samarbejde med beboerne langs vejen. Nu har vi så et færdigt resultat og en vej, der igen kan køres på, siger Per Nyhus.

Den nye Grenevej bliver indviet på fredag klokken 11, hvor børn fra Børnenes Univers Billund hjælper udvalgsformanden med at klippe den røde snor. Billund Kommune har til lejligheden lejet en pølsevogn, og alle er velkomne til at komme forbi og deltage i åbningen - og få en pølse.

Åbningen foregår på hjørnet af Grenevej og Engdraget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce