Annonce
Billund Ugeavis

Nyt motorikområde ved Gyttegård: - Her kan du hinke og hoppe dig til en bedre motorik

Armgang kræver både styrke og koordination, og begge dele har en golfspiller brug for. Alle andre - som her træner Fredrik Johnsson - har også glæde af at have styr på kroppen. Foto: Jacob Schultz
Gyttegård åbner nyt motorikområde, som alle kan bruge ganske gratis. Her kan man lege sig til en bedre motorik.

Hejnsvig: Til foråret åbner Gyttegård Golfklub et helt nyt motorikområde, som ligger mellem træerne tæt på cafeen og golfbanerne.

Her kan en stor træstolpe friste til sidelæns hinkehop. Stolper, der stikker op af jorden, kan bruges til at gå balancegang på, og er man rigtig sej, kan man tage en tur med armgang i det store træstativ.

Hulahopringe på jorden kommer også til og bliver til en hel hinkebane. Ideen er, at man gennem leg træner de muskler, som alle mennesker har godt af at have styr på - og som det i særdeleshed er godt for golfspillere at have styr på.


Det vigtigste er, at alle, der kommer her, kan lide at være her. Så skal udviklingen nok ske.

Fredrik Johnsson, træner


Forretningsfører Jens Elvang og træner Frederik Johnsson har sammen med klubben børne- og ungeudvalg fået ideerne til de nye redskaber, og både børn og forældre har været med til at anlægge banen.

- De lærde, der beskriver det her, siger jo, at man kan styrke børns indlærings- og koncentrationsevne ved at styre deres motorik. Samtidig hører man meget om ældre og faldskader, og så tænkte vi at vi ville skabe noget, hvor tingene går hånd i hånd. Her kan både børn og ældre udvikle sig, og vi tænkte, at vi kunne være med til at gøre en forskel, siger Jens Elvang.

Annonce

Gæster i cafeen

Fredrik Johnsson forestiller sig, at området også kan være med til at vise gæster i cafeen, at golf er mange ting.

- Golf er jo så meget mere end at svinge en kølle, og vi vil gerne være en klub, der stikker ud og er på forkant med udviklingen, siger han.

I det nye kortspilsområde kommer både store og små til at kunne øve sig i at ramme hullet. Foto: Jacob Schultz

- Men det vigtigste er, at alle dem, der kommer her, kan lide at være her. Så skal udviklingen nok ske, tilføjer han.

Et nyt kortspilsområde er også blevet etableret der, hvor golfbanens syvende hul var før. Her kan de mindste golfspillere, skoleklaser - og alle andre - bliver udfordret gennem forskellige lege med golf.

Nye tiltag for 1,4 millioner kroner

  1. Motorikområdet og det nye kortspilsområde er etableret med tilladelse fra Naturstyrelsen og økonomisk støtte fra Billund Kommune, Ole Kirks Fond og K.G. Hansen Fonden.
  2. Golfklubben har også brugt af egne opsparede midler.
  3. Det hele, herunder en erstatning for hul 7, har kostet knap 1,4 millioner kroner.
  4. Motorikområdet åbner til foråret.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce