Annonce
Billund Ugeavis

Nyt samarbejde skal gøre overgang til skole mere blid

Læring gennem leg kan gøre overgangen fra daginstitution til skole lettere. Det er baggrunden for et nyt projekt, som Lego Fonden og Kommunernes Landsforening har sat i gang. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Et samarbejde mellem Lego Fonden og Kommunernes Landsforening skal sørge for, at børnenes overgang fra dagtilbud til skole gøres lettere og mere blid. Seks kommuner kommer til at deltage i projektet.
Annonce

Billund: Overgangen fra dagtilbud til skole skal gøres lettere, end det er tilfældet i dag. Det er idéen bag et samarbejde, som Lego Fonden netop har indgået med Kommunernes Landsforening. Seks kommuner, som vil blive udpeget på den anden side af nytår, kommer med i projektet.

- Med projektet vil vi sætte stort fokus på, at dagtilbud og skoler skaber sammenhæng i barnets udvikling fra dagtilbud til skole, og at forældrene inddrages målrettet, fortæller Kristian Heunicke, der er direktør i Kommunernes Landsforening, ifølge en pressemeddelelse.

Med projektet vil vi sætte stort fokus på, at dagtilbud og skoler skaber sammenhæng i barnets udvikling fra dagtilbud til skole.

Kristian Heunicke, direktør, Kommunernes Landsforening

Annonce

Blid overgang

Projektet skal køre over tre år, og i løbet af den tid skal samarbejdet mellem pædagoger, lærere og forældre styrkes, så overgangen til skoletiden bliver mere blid.

- Vi ved, at overgangen mellem daginstitution og skole er et kritisk tidspunkt for at sikre et motiverende skoleliv, hvor børnene engagerer sig i deres egen udvikling. Forskning har gentagne gange påvist, at leg ikke bare er sjov – leg har også en vigtig og afgørende rolle i læring og i at forberede børn på de udfordringer de møder igennem livet. Derfor er det afgørende, at vi gentænker legens værdi i forbindelse med den svære overgang fra børnehave til skole, og det er fantastisk, at vi med dette samarbejde kan være med til at samle forældre, pædagoger og lærere omkring denne opgave, siger Kasper Ottoson Kanstrup, der er næstformand i Lego Fonden.

Annonce

Leg er et omdrejningspunkt

En række organisationer - bl.a. BUPL, Børnerådet, Danmarks Lærerforening og Danske Skoleelever - vil være knyttet til projektet, som en nedsat styregruppe skal sørge for fungerer bedst muligt.

- Vi er rigtigt glade for, at vi sammen med Lego Fonden kan sætte fokus på den tid i vores børns liv, hvor de går fra at være de store i dagtilbuddet til at være de mindste i skolen. Leg er et rigtig godt omdrejningspunkt for at skabe gode overgange og læring, fordi leg fører til sunde relationer og stærke børnefællesskaber, siger Kristian Heunicke.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce