Annonce
Billund Ugeavis

Opfordring: Handl lokalt - hjemme fra sofaen

Marianne Witte, Billund ErhvervsFremme, håber, at både virksomheder og private vil tænke på fortsat at handle lokalt under julehandlen - også selvom man ikke vil ud af døren. Arkivfoto: John Randeris
Black Friday og julehandlen står for døren, men på grund af coronaen kan de lokale butikker ikke som tidligere invitere til arrangementer for at hive handel hjem. Man kan dog stadig godt handle lokalt.
Annonce

Billund Kommune: Der venter formentlig årets kommende julehandel en ny virkelighed med mundbind og god afstand i butikker. I hvert fald hvis den stigende coronasmitte fortsætter. Hvordan det vil påvirke Black Friday den 27. november og den efterfølgende julehandel, kan butiksejerne kun gisne om endnu, men Marianne Witte, Billund ErhvervsFremme, sporer både uro og bekymring.

For vil folk i stedet for at begive sig ud i gaderne blive hjemme og handle over nettet?

I første omgang er lokale hoteller og restaurationer blevet ramt i forhold til aflysning af julefrokoster.

- Anden bølge af coronavirus har sat sig hårdt lokalt, konstaterer Marianne Witte, der lige nu i nyhedsbreve med mere opfordrer lokale virksomheder til at handle julegaver til medarbejderne lokalt.


Corona gør tingene mere besværlige for butiksejerne, og jeg håber, at folk stadig vil handle lokalt - og ikke bare gå online.

Marianne Witte, Billund ErhvervsFremme


Det er nemlig med til at sikre levende bymidter, bosætning og dermed kompetent arbejdskraft til virksomhederne i sidste ende.

- Hvis virksomhederne påtænker en ekstra gave til deres medarbejdere i år, så håber vi, at de vil tænke lokalt og støtte lokalt, siger Marianne Witte, der også opfordrer den menige, lokale borger til at tænke i at handle lokalt - også selvom man måske ikke har lyst til at benytte det fysiske byliv i år.

Det kan nemlig sagtens lade sig gøre uden at møde op i butikkerne.

Annonce

Kommer gratis med varebil

- Vi starter "Shop i Billund Kommune bringer ud" igen fra den 23. november og frem til den 23. december, så man kan ringe rundt til forskellige butikker og bestille fra ønskesedlerne, hvad man gerne vil have, hvorefter det bliver bragt gratis ud, siger Marianne Witte.

Initiativet blev søsat, da Danmark lukkede ned i marts for at hjælpe det lokale butiksliv - og ikke mindst kunderne med at få de varer, som de havde brug for.

- Efter påske lukkede det ned igen, men med de nye restriktioner er tilbuddet aktuelt igen, siger Marianne Witte, der samarbejder med handelsstandsforeningerne i både Billund og Grindsted om initiativet.

En varebil vil hente varerne i butikkerne og bringe dem ud til kunderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce