Annonce
Billund Ugeavis

Oplev Gråhede og Store Råbjerg

På St. Råbjerg har der i 2016 været et stort hedeplejeprojekt, hvor en stor del af træerne på heden er blevet ryddet. Dette har gjort at man i dag kan se helt fra toppen af St. Råbjerg til Grene Sande. Arkivfoto: Christer Holte
Annonce

Grindsted/Billund: En storslået udsigt venter deltagerne, der tager med på hedetur lørdag den 10. august sammen med naturvejleder Peer Høgsberg.

Traveturen begynder kl. 13 ved P-pladsen på Gråhedevej mellem Grindsted og Billund og går ad stien ind over hedesletten til udsigtspunktet på toppen af Store Råbjerg, der er 68 m højt, og hvorfra man kan se helt til Grene Sande.

Dette skyldes ikke mindst et hedeplejeprojekt i 2016, hvor en stor del af træerne på heden er blevet fældet, og der er trukket rødder op. Medbringer man en lille grensaks, kan man selv medvirke til lidt hedepleje i form af ”fældning” af små fyrtræer.

Undervejs fortæller Peer Høgsberg om det fredede og særprægede hedeområde med sjældne dyr- og plantearter og om Utoft Plantage – en af ”Københavnerplantagerne”, der blev anlagt af fabrikant Skjold Børgesen i 1892. Alle er velkomne, men turen er ikke egnet for gangbesværede. Medbring evt. kaffe og som altid passende udetøj og godt vandrefodtøj.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce