Annonce
Billund Ugeavis

Oplev teater og skuespil i Beth Baun

John Dixon er klar med et teaterstykke, der skal foregå i Lisbeth Baungaards butik. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Den 18. september lægger butikken Beth Baun lokale til et teaterstykker, der foregår både inde i som uden for butikken.
Annonce

Billund: Teaterforestillinger foregår ikke nødvendigvis kun på scener eller i forsamlingshuse, men kan sågar finde sted i almindelige forretninger som for eksempel Beth Baun.

Den 18. september klokken 18.00 er der netop i denne butik mulighed for at opleve et anderledes teaterstykke ganske gratis, skrevet og instrueret af John Dixon, som til dagligt er lærer og bor i Billund.

- Jeg elsker oplevelsen af at være live med et publikum, hvor eventuelle fejl bliver en del af selve stykket, forklarer han.

John Dixon er 36 år og kommer fra New York, hvor han har gået på skuespillerskole. Han er ikke længere udøvende skuespiller, men til gengæld skriver og instruerer han teaterstykker.


Stykket handler om to kvinder, der har sidste arbejdsdag i deres butik, inden butikken rykker over i nye og større lokaler, men så sker der noget

John Dixon, instruktør


- Jeg vil gerne finde ud af, om der er plads til denne slags live-optrædener i Billund, siger John Dixon, der har boet i byen i snart et år. Han fortæller, at teaterstykker på gader og stræder ikke er usædvanlige i New York.

- Det er ikke så almindeligt at gøre det i en forretning, men ellers ser du live-optrædener over det hele i New York. Et af de berømte var på et hotel, hvor publikum kunne gå fra hotelrum til hotelrum og opleve forskellige scenarier på værelserne.

Annonce

En forestilling for Billund-borgere

Teaterforestillingen er en del af Trekantens Festuge, og selvom stykkets handling stadig er en hemmelighed, vil instruktøren gerne afsløre lidt.

- Stykket handler om to kvinder, der har sidste arbejdsdag i deres butik, inden butikken rykker over i nye og større lokaler, men så sker der noget, fortæller John Dixon og understreger, at det er et teaterstykke skrevet til Billunds borgere.

- Forestillingen er for folk fra Billund, og vil også vise, hvordan Billunds udvikling er eksploderet.

Trekantområdets festuger i Billund Kommune

Finder sted den 1. september til 13. oktober.

Foregår både i Billund og Grindsted.

Der vil være forskellige kulturelle arrangementer inden for blandt andet dans, teater, musik, kunst og sport.

Arrangementerne er gratis at deltage i.

Se hele programmet på: trekantfest.dk

Årets tema "På den anden side" var fastlagt, før coronaen ramte Danmark og resten af verden. Derfor har det fået en lidt anden betydning, end det oprindeligt var tænkt. Nu handler det ifølge arrangørerne om, hvordan kulturen kan være afsæt til det, der skal samle os alle sammen igen - på den anden side.

Første del af forestillingen vil foregå inde i butikken, herefter rykker skuespillet udenfor, og det samme gør publikum.

Stykket varer en time, og to kvinder og en mand fra lokalområdet udgør tilsammen skuespillertruppen. Forestillingen varer en time, foregår på engelsk, og man skal henvende sig nede i Beth Baun, hvis man er interesseret i at se det, da der er en begrænsning på 30 pladser.

- Vi skal have styr på, hvor mange der kommer, og vi vil sørge for at få spredt folk så godt som muligt rundt i butikken, siger Lisbeth Baungaard, ejer af Beth Baun. Hun ser frem til at tilbyde folk i butikken en ny og særlig oplevelse.

- Det er et New Yorker-fænomen, der kommer til lille Billund, hvilket er megasjovt og anderledes, siger indehaveren, der også vil sørge for lidt godt til ganen til de fremmødte under forestillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce