Annonce
Billund Ugeavis

Oprykningen er kommet i hus: Billund IF skal til efteråret spille i serie 3

Med to sejre i sidste uge over Tarm IF og Krogager Boldklub sikrede Billund IF sig førstepladsen i serie 4 og dermed oprykning. Foto: Alex Hermann.
Efter et par nedrykninger er skuden foreløbig blevet vendt i Billund IF, som fredag aften sikrede sig en tilbagevenden til serie 3, hvor holdet skal spille efter sommerferien.

Billund: Fredag aften kunne champagnepropperne springe, da Billund IF’s fodboldherrer kunne fejre oprykningen til serie 3.

Oprykningen kom i hus i et lokalopgør hjemme ved Billund Idrætscenter, hvor Krogager Boldklub, som også var Billund-spillernes nærmeste forfølger i toppen af rækken, blev sendt hjem med et nederlag på 5-1. Dermed kan ingen nå Billund IF på rækkens førsteplads, selvom holdet fortsat mangler at spille to kampe.

Det er første gang i en håndfuld år, at resultaterne flasker sig positivt for Billund IF’s fodboldherrer. Dengang spillede holdet i serie 2, men siden er det blevet til et par nedrykninger, inden det nu igen er blevet til et avancement. Det var da også, hvad holdet selv havde forventet inden sæsonstarten.

Annonce

- Jeg vidste godt, at vi ville have gode muligheder for at spille med helt fremme, og at det var Tarm, Krogager og Nørre Nebel, vi skulle kæmpe med, siger Billund-træner Søren Madsen.

Bør kunne klare sig i serie 3

Billund IF’s fodboldherrer har ved en tidligere lejlighed været helt oppe i jyllandsserien, og selvom det er langt fra det nuværende niveau, har man alligevel stilet efter en lidt højere sportslig hylde.


Vi har ikke den bredeste trup, men de spillere, vi har med, har virkelig den rigtige indstilling. Vi har 16 spillere, der er inde omkring førsteholdet, og de vil det bare virkelig meget. De kommer alle sammen til træning med den helt rigtige indstilling.

Søren Madsen, træner, Billund IF


- Dengang overpræsterede klubben nok også lidt, men serie 4 er simpelthen bare for lavt at ligge for det bedste hold. Billund IF bør da være en serie 2-klub, siger Søren Madsen, som i første omgang skal have et hold til at præstere i serie 3.

For en håndfuld år siden spillede Billund IF i serie 2. Siden er det blevet til et par nedrykninger, men nu er skuden foreløbig vendt, og Billund IF er tilbage i serie 3. Foto: Alex Hermann.

Hvis han har samme spillere til rådighed som i dette forår, bør det kunne lade sig gøre at klare sig, men sommerferien har ofte for vane at byde på ændringer.

- Nu skal vi lige se, hvad vi har af spillere på den anden side af sommerferien. Det er aldrig helt til at vide, hvor mange der rykker til Århus for at studere. Men jeg tænker da, at vi bør kunne klare os i serie 3, siger Søren Madsen.

Endnu to kampe

Selvom oprykningen er i hus, skal Billund-spillerne igennem endnu to kampe, inden de kan gå på sommerferie.

På lørdag skal holdet en tur til Ansager, mens der fredag den 18. juni bliver spillet sidste hjemmekamp. Den bliver fløjtet i gang klokken 19 ved Billund Idrætscenter, og her er det Nr. Nebel IF, der kommer på besøg.

- Vi har ikke den bredeste trup, men de spillere, vi har med, har virkelig den rigtige indstilling. Vi har 16 spillere, der er inde omkring førsteholdet, og de vil det bare virkelig meget. De kommer alle sammen til træning med den helt rigtige indstilling, lyder det fra Billund-træneren.

I serie 3 kan det blive til nye lokalopgør, idet Team BFO, der er et holdsamarbejde mellem fodboldklubberne i Blåhøj, Filskov og Sdr. Omme, spiller i denne række. Også Vorbasse Boldklub spiller i serie 3 og har mulighed for at sikre sig en ny sæson i rækken. Der er dog fortsat et niveau op til kommunens højest rangerede hold, Grindsted GIF, som spiller i serie 1.

Selvom Billund IF ligger suverænt i topen af rækken, har der været kæmpet hårdt for alle point igennem sæsonen. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce