Annonce
Billund Ugeavis

Over 500 klasser har tilmeldt sig: Flere børn kan være med til virtuelt Skole OL

Idrætslærer Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole blev i 2019 kåret til Danmarks sejeste idrætslærer af Skole OL. Han er her sammen med sin klasse. Festlighederne kommer til at se noget anderledes ud til de virtuelle lege i Billund i år, men langt flere børn kan deltage. Arkivfoto: Dansk Skoleidræt
Coronasituationen har betydet, at langt flere børn kommer til at deltage i årets Skole OL. Det hele kommer nemlig til at foregå virtuelt. Billund og byens børn skal være værter, og til sidst skal fællesskab og bevægelse fejres med et liveshow i Lego House, som alle elever kan se fra deres klasseværelse.

Billund Kommune: Når tingene ikke kan blive, som de plejer at være, så må man spørge, hvad man kan gøre i stedet for.

Det er Ronja Egsmoses holdning. Hun er projektleder for værtsskabet i skole-OL i Billund.

- Vi kunne have valgt ikke at gøre noget, men vi kan faktisk lave noget, der er superfedt, og måske lige netop noget, som børnene trænger til i denne tid, påpeger Ronja Egsmose og henviser til coronasituationen.

Mellem 12.000 og 15.000 skoleelever skulle have været på besøg i Billund til et brag af en finale, men på grund af corona er arrangementet aflyst og erstattet af De Virtuelle Skole Olympiske Lege i stedet for.

- Vi er allerede et godt stykke over 500 klasser, og der kommer hele tiden nye til. Det må betyde, at der er et kæmpebehov for at være en del af et fællesskab og deltage samlet i noget, siger Ronja Egsmose.

Annonce

Flere kan være med

Den 25. maj skydes legene så i gang og varer i en periode over tre uger, hvor alle klasserne skal deltage i ti konkurrencer - for eksempel balance, hurtighed og udholdenhed. Resultaterne skal skrives ind i skema.


Vi har udvidet til, at alle 0. til 8. klasser kan være med, og det betyder faktisk, at brandingen af Billund som kommune når langt længere ud, end den ellers ville have gjort.

Projektleder Ronja Egsmose


Den 18. juni skal det hele fejres med et liveshow, underholdning og kåring af diverse vindere  fra Lego House, som alle elever kan følge fra deres klasseværelse.

- Det her giver børn og skoler noget at arbejde med, men det kan umuligt sammenlignes med tidligere års skole-OL, hvor aktiviteterne gik i gang allerede fra september, fortæller Ronja Egsmose.

Til gengæld kan langt flere børn og klasser være med - også til den afsluttende finale.

- Vi har udvidet til, at alle 0. til 8. klasser kan være med, og det betyder faktisk, at brandingen af Billund som kommune når langt længere ud, end den ellers ville have gjort, påpeger Ronja Egsmose.

- Nogle klasser har måske tidligere afholdt sig fra at melde sig til, fordi de ikke havde nogle særlige faciliteter i deres nærområde. Det er ikke nødvendigt i år, for alle aktiviteter kommer til at foregå på skolerne, siger Ronja Egsmose.

Annonce

Begynde i det små lokalt

Da der netop ikke bliver en fysisk fest, vil der ikke være så meget fokus på frivillighed i år, som ellers også er en del af projektet.

- Men vi italesætter stadig vigtigheden af det for børnene og er i gang med at se på aspektet til næste år, påpeger Ronja Egsmose.

Netop fordi Skole OL bliver hyperlokal i år, starter man et andet sted med projektet, end man ellers ville have gjort:

- Billund Kommune har ansat en samskaber i seks måneder for at få de lokale børns stemmer med ombord i projektet. Hun skal blandt andet hjælpe børnene lokalt med at vise deres by frem for landets mange børn.

- Hvor vi ville have haft stor fokus på finalen, afspærringer og mange frivillige, har vi i år fokus på at begynde i det små lokalt, siger Ronja Egsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce