Annonce
Billund Ugeavis

Overblik: Se her, hvad der er sket, mens bymidten var tvangslukket

Skousen-ejere Anders Winther og Keld Wittendorff samt sælger Jari Sørensen synes, at de har fået en fin modtagelse i byen. Foto: Kristina V. Skjoldborg
I lang tid har der næsten været mennesketomt på både Hovedgaden, Byens Plads og Butikstorvet med flere lukkede forretninger. Det er dog ikke, fordi der ikke er sket noget i bymidten. Tværtimod.

Billund: Siden midten af december 2020 har de fleste detailbutikker været lukket, men den 1. marts kunne flere af de erhvervsdrivende i Billund byde kunderne indenfor.

Og der er sket lidt i Billunds bymidte på de to en halv måned, der er gået. For eksempel er bygningerne, hvor blandt andet apoteket og GF-forsikring holdt til, blevet revet ned. Tilbage står en indhegnet firkant med sand og jord. Hvad der videre kommer til at ske, må borgerne vente med at se, indtil Kirkbi A/S, der købte de nu nedrevne bygninger, melder noget ud.

Nogle bygninger bliver revet ned, mens andet skyder i vejret. Over for Netto står nu et helt nyt boligkompleks, der kommer til at bestå af 120 boliger samt erhverv i stueetagen.

Det er Junge Byg, der står bag byggeriet, som forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2022.

Annonce

Den nye butik: Skousen

En af de helt store forandringer i bybilledet er, at Billund har fået en ny forretning. El-installations virksomheden A. Winther  el-installatør og hårde hvidevareforretningen Skousen er nemlig flyttet ind i den gamle Faktabygning.


Vi er virkelig blevet taget godt imod

Anders Winther, medejer af Skousen Billund


Siden begyndelsen af februar har de ventet på at få lov til at lukke kunderne ind i butikken, for indtil nu har salget af varer primært foregået over telefonen.

- Det er to forskellige slags salg, hvor man over telefonen ikke på samme måde kan fornemme kundens reaktion, som når man mødes i butikken forklarer sælger Jari Sørensen.

Det er dog ikke gået ubemærket hen, at Skousen er flyttet til Gammelbro.

- Vi er virkelig blevet taget godt imod og har fået henvendelser fra både Billund, Grindsted og Give. Der er blevet skubbet meget ud af døren, siger medejer Anders Winther.

Annonce

Butikker bliver opgraderet

Nedlukningen har også givet mulighed for at shine forretningerne op. Blandt andet hos tøjbutikken Mr. Ebbe og Ann-Bett samt pizzeriaet Mamas.

Hos Mr. Ebbe og Ann-Bett ser de frem til at kunde byde kunderne velkommen til en opgraderet forretning. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Hos tøjbutikken er gulvene blevet vasket og slebet, vinduesrammerne poleret, og der er påsat solfilm på vinduerne.

- Vi har ikke kedet os, siger indehaver Søren Schou, der lige nu også arbejder på et etablere et nyt loungeområde i butikken.

- Der bliver en lille bar, og vi opstiller vores accessoires og parfume i området. Vi gør det, fordi der skal hygges om kunderne, fortæller Søren Schou.

Mamas Pizza på Gammelbro har også fået nyt inventar.

- Vores møbler var ved at blive gamle, og vi ville gerne have noget, der passede sammen, siger Ali Özgen.

Mamas Pizzeria i Billund har slebet gulvene og fået nyt inventar. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Foruden nye møbler og lamper er gulvet også blevet skiftet ud.

Pizzeriaet må dog vente lidt med at invitere gæster indenfor til at sidde ved bordene, da det endnu ikke er tilladt for restauranter at have spisende gæster.

-Det er lidt trist, men vi håber, vi snart kan få lov til at få kunder ind, siger Ali Özgen.

Annonce

Nye flytter ind

To forretninger gør klar til senere at kunne slå dørene op på Butikstorvet. Blomstergalleriet flytter fra Hovedgaden til Gammelbro den 9. april, mens Skouniverset, der også holder til i Grindsted, åbner på Butikstorvet i slutningen af marts.

Blomstergalleriets nye lokaler. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Foruden de to forretninger gør også tandlægen Rachelle Jensen sig klar til at åbne sin egen tandlægeklinik på Gammelbro den 12. april.

Rachelle Jensen i sine nye lokaler på Gammelbro. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Det er virkelig spændende, og jeg glæder mig meget, siger tandlægen, der foruden hende også har to klinikassistenter ansat i den 245 kvadratmeter store klinik.

Ingen rester tilbage fra de gamle bygninger. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Det begynder at ligne noget på Hovedgaden. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce