Annonce
Billund Ugeavis

Passagererne på første danske charterrejse hjemvendt

Flyet med glade charterrejsende landede fredag efter en uge i Chania på Kreta. Det var den første danske charterrejse efter nedlukningen af Danmarks grænser. PR-foto: Billund Lufthavn
Fredag 3. juli fløj det første danske charterfly ud af Danmark. Rejsen var mod Chania i Kreta, der var udsolgt og med endda med venteliste til. En uge efter landede de igen i Billund Lufthavn.
Annonce

Billund: Flyet med glade charterrejsende landede fredag på dansk jord igen efter en uge i ferieparadiset i Chania på Kreta. Det var den første danske charterrejse, der fløj ud i den virkelighed, som Coronavirusset har efterladt sig.

Ind i ankomsten i Billund Lufthavn kom Søren Røn og hans datter gående. På trods af det blå mundbind afslørede gløden i deres hud, at vejret i Chania bød på mere solskin, end Danmark har kunnet byde på i den seneste tid.

- Vejret var godt. Hotellet var rigtig fint. Så vi har faktisk ikke noget at klage over. Det har været en rigtig god ferie, siger Søren Røn i en pressemeddelelse fra Billund Lufthavn.

Annonce

Ferie med forholdsregler

I Chania var der selvfølgelig forholdsregler, men det gjorde ikke ferien mindre god for de to rejsende. Det største problem var Sørens duggede briller.

- Der var håndsprit overalt. Det virkede til, at de havde gjort meget for sikkerheden. Faktisk mere end i Danmark, fordi vi skulle bruge mundbind i busser og i andre offentlige transportmidler. Men altså, det vænner man sig hurtigt til det. Det værste var, at mine briller duggede lidt, griner Søren Røn og forklarer, hvordan de havde undersøgt forholdsreglerne inden afrejse:

- Vi havde kigget på rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, forholdsregler fra flyselskabet og snakket med rejsearrangøren om, hvordan det eksempelvis var ved poolområdet, og hvad vi ellers skulle være opmærksomme på. Derudover havde vi kigget på smittetrykket. Det vil vi også gøre på, når vi en gang skal af sted igen.

Coronatest i Billund Lufthavn

Når man lander i Billund Lufthavn, er der mulighed for at blive testet for coronavirus i teststationen ved ankomsten. Testen er gratis, og der er svar på sundhed.dk senest 72 timer efter, at testen er taget.

Inden hverdagen kalder dem hjem til Esbjerg, skal de begge to et smut forbi teststationen for coronavirus i ankomsthallen i Billund Lufthavn.

- Vi føler ikke, at vi har været udsat dernede, men når vi nu har muligheden for at være helt sikre på, at vi ikke slæber noget med hjem, vil vi gerne testes, fortæller Søren Røn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce