Annonce
Billund Ugeavis

Playful Learning i Billund Kommune gør undervisningen legende

Pilotprojekt på Vorbasse Skole har været så stor en succes, at Playful Learning nu udbredes til resten af folkeskolerne i Billund Kommune.

Billund: En legende tilgang har hjulpet eleverne på Vorbasse Skole til at arbejde selvstændigt og kreativt gennem projektbaseret undervisning i pilotforløbet Playful Learning. Nu udbredes indsatsen til folkeskolerne i hele Billund Kommune.

Den nye tilgang til undervisningen hedder Playful Learning og bliver udviklet i et samarbejde mellem Billund Kommune, skolerne og Lego Fonden, hvor der sættes fokus på elementer fra leg i undervisningen.

Det foregår gennem konkrete skoleprojekter, hvor eleverne eksperimenterer og leger sig til læring ved samarbejde, projektstyring, kreativitet og fordybelse, blandt andet med det formål at eleverne oplever større mening med undervisningen.

Annonce

Mere engagerede elever

Pilotforløbet på Vorbasse Skole kørte i skoleåret 2019-2020. Erfaringerne har overordnet vist sig at være gode. Især de projekter hvor der er mulighed for at træffe egne beslutninger, er en succes blandt eleverne.


Vi har oplevet, at vores elever har været mere engagerede i undervisningen, når de har haft medbestemmelse i projektet.

Torben Precht Jensen


- Vi har oplevet, at vores elever har været mere engagerede i undervisningen, når de har haft medbestemmelse i projektet. De har i løbet af projektet udviklet vigtige kompetencer i samarbejde og kreativ problemløsning. Eleverne har eksperimenteret, leget og lært på nye måder, og der har generelt været en helt særlig stemning på skolen, fortæller Torben Precht Jensen, skoleleder på Vorbasse Skole.

Hen over de kommende år bliver Playful Learning i Billund Kommune løbende udbredt til alle folkeskoler i Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce