Annonce
Billund Ugeavis

Randbøldalgruppen ser tilbage på 50 års kunst

Randbøldakgruppen kan i år fejre 50 år med udstillinger af kunst og malerier. Pressebillede
I år er et særligt år for Randbølgruppen. Gruppen fejrer sit 50 års jubilæum, når dørene går op til årets pinseudstilling lørdag 8. juni.
Annonce

Randbøldal: Det er i år 50 år siden, Randbølgruppen så dagens lys. Gruppen er en kunstnergruppe af lokale malere og med få undtagelser har der været udstilling i salen på Randbøldal Kro siden 1969, da gruppen udstillede første gang.

Mange besøger udstillingen hvert år og gør det ofte til en sommerudflugt – måske også med et besøg på Randbøldal Kro, der i år har åbent for gæster.

Randbølgruppen har haft mange forskellige medlemmer i tidens løb, og selv om ingen af de nuværende medlemmer har været med fra starten, så har flere udstillet i 25 år eller mere.

Ved årets udstilling kan man se en oversigt over udstillingerne, og hvem der har været med.

Det er Kirsten Rykind Eriksen, der holder årets åbningstale ved ferniseringen og helt særligt udlodder gruppens medlemmer i år hver nogle værker, gæsterne kan være heldige at vinde.

Kent Nørby Andersen, Ødsted er årets gæsteudstiller. Han er autodidakt billedmager, og de foretrukne materialer er akrylmaling ofte på lærred og grafik udført som collografi, trykt på papir.

Kirsten Bak Andersen, Nørup udstiller malerier, hun selv vil betegne som klatmalerier og Ulla Hansen, Randbøldal er vild med at tage fotos af dyr, og disse fotografier viser hun på pinseudstillingen i år.

Når Hanne Jette Guttesen, Bindeballe, arbejder i sit værksted, er hun helt tabt for omverdenen. Hun har ikke lyst til at lægge sig fast på, om hun skal følge den naturalistiske vej eller være mere fabulerende i udtrykket.

Jørgen Lind, Egtved, maler luftlette og levende akvareller og pasteller, hvor landskaberne nærmest sitrer i luften. Han eksperimenterer også med akryl- og oliemaleri, både figurativt og abstrakt.

Eva Lillegaard Hansen, Randbøldal udstiller i år en række akrylmalerier med temaet Buketten. Det er stilleben, og hun har forsøgt at udtrykke blomsternes indbyrdes forhold, når de er bragt sammen i en buket, hvor der skal være plads til alle. Detaljerigdommen i disse malerier er stor.

Der er fri entré til udstillingen i hele pinsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce