Annonce
Billund Ugeavis

Rasmus er bedst placerede dansker efter 2. plads i European Tour-genstart

Rasmus Højgaard gik lørdagens finalerunde i et enkelt slag under par. Foto: Mike Egerton/Ritzau Scanpix
Golftalentet Rasmus Højgaard fra Billund sluttede i weekenden på en andenplads i British Masters, og topplaceringen sikrer ham så mange point til verdensranglisten, at han overhaler Lucas Bjerregaard som den bedst placerede danske spiller.
Annonce

England:  Den 19-årige Rasmus Højgaard fra Billund rykker 68 pladser frem til en placering som nummer 131 på verdensranglisten i golf. Dermed er han nu den bedst placerede dansker på verdensranglisten.

Hoppet skyldes weekendens resultater, hvor den 19-årige danske golfkomet endte på andenpladsen i British Masters i samlet 15 slag under par.

De sidste 18 huller lørdag blev klaret i et enkelt slag under par. Dermed kunne Højgaard ikke helt følge op på sit flotte spil fra de første tre runder.

Danskeren gik ind til finalerunden blot to slag efter den førende italiener, Renato Paratore - som også endte med at vinde - men kom aldrig tættere på end det. Paratore sluttede i 18 slag under par.

Med andenpladsen følger en præmiecheck på 127.000 euro (945.000 kroner).

Annonce

Nicolai klarede ikke cuttet

I december 2019 blev Højgaard den fjerdeyngste nogensinde til at vinde på den europæiske golftour, da han sejrede i Mauritius Open.

Rasmus Højgaards tvillingebror, Nicolai, var også med i turneringen, men klarede ikke cuttet torsdag.

British Masters blev spillet på Close House Golf Clubs bane ved Newcastle-upon-Tyne i det nordlige England. Turneringen er en del af European Tour, der i sidste uge blev sat i gang igen efter en over fire måneder lang coronapause.


Hoppet skyldes weekendens resultater, hvor den 19-årige danske golfkomet endte på andenpladsen i British Masters i samlet 15 slag under par.

Fra teksten


Rasmus Højgaard er nu højst placerede dansker på verdensranglisten. Lucas Bjerregaard falder ni pladser tilbage og er nummer 159. Ingen andre danske spillere er blandt de 200 øverste. Rasmus Højgaards tvillingebror, Nicolai Højgaard, er nummer 460.

Verdensranglisten toppes af den 25-årig spanier Jon Rahm, der efter sin sejr i forrige weekend i en PGA-turnering i Ohio i USA fortrængte nordireren Rory McIlroy fra førstepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce