Annonce
Billund Ugeavis

Rasmus Mahler og Gaarden samler dåseringe til Afrika

29 kilo dåseringe kunne Rasmus Mahler overdrage til Francisca og Clarindo Kaputu, som bruger dåseringene til at yde støtte i Angola, hvor de er flygtet fra. Foto: Andreas Bjerre
Rasmus Mahler fra Billund har sammen med fritidstilbuddet Gaarden samlet næsten 30 kilo dåseringe ind. Det ender som proteser hos fattige børn i Afrika.
Annonce

Billund: I næsten to år har 18-årige Rasmus Mahler og fritidstilbuddet Gaarden i Billund samlet dåseringe ind.

De små ringe, der sidder på øl- og sodavandsdåser, er nemlig lavet af en speciel aluminiumslegering, som kan smeltes om og bruges i proteser, og derfor er der flere nødhjælpsorganisationer, som sender ringene til Asien og Afrika.

I sommeren 2018 sendte Gaarden derfor et stort læs afsted til "Projekt Dåseringe", der samler ind til mine- og sygdomsramte i Asien. Endnu et stort læs blev sendt afsted i efterårsferien sidste år. Allerede nu her i vinterferien havde man samlet 29 kilo dåseringe sammen igen.

Annonce

Nye modtagere

Modtagerne denne gang var Clarindo og Francisca Kaputu fra Holstebro.

De er flygtninge fra det sydvestafrikanske land Angola og har boet i Danmark siden 2000. Deres familier lever stadig i Angola, som er et af verdens fattigste lande. Derfor arbejder parret på at yde støtte til hjemlandet fra Danmark.

Derfor har de gennem flere år selv samlet dåseringe ind blandt familie og venner, som de har byttet til dele til proteser, de efterfølgende har sendt til handicapinstitutioner i Angola.

Har man lyst til at bidrage til indsamlingen, modtager Gaarden gerne dåseringene.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce