Annonce
Billund Ugeavis

Red Barnet mangler indsamlere i Billund Kommune

Årets landsindsamling til Red Barnet bliver kontantløs. Det er derfor kun muligt at betale via telefonen. Red Barnet mangler cirka 50 frivillige indsamlere i Billund Kommune. Foto: Red Barnet.
Den lokale afdeling af Red Barnet kunne godt bruge omkring 50 indsamlere for at få dækket alle ruter til landsindsamlingen den 6. september.
Annonce

Billund Kommune: Søndag den 6. september samler Red Barnet over hele landet ind til fordel for udsatte børn. Det er også tilfældet i Billund Kommune, hvor der dog fortsat mangler en række frivillige, som er villige til at bruge et par timer på at gå rundt og samle ind i den gode sags tjeneste.

- Vi har cirka 75 ruter, men lige nu mangler vi at få sat navne på de 50, fortæller Niels Peter Pedersen, der er indsamlingsleder i Billund Kommune.

De mange ruter, som mangler at blive besat, er jævnt fordelt rundt i hele kommunen. Det er således både i Grindsted, Billund, Hejnsvig, Filskov og Krogager, at der fortsat mangle frivillige hænder.

Annonce

Ingen kontanter

I modsætning til tidligere indsamlinger bliver det denne gang ikke muligt at betale med kontanter. Det er et initiativ, der er taget for at mindske risikoen for at smitte med coronavirus.

- Det betyder konkret, at Red Barnets indsamlere kun skal tage imod donationer via MobilePay og SMS. Donationerne indbetales med det samme, så efter endt rute kan indsamlere spare turen forbi det lokale afleveringssted og tage direkte hjem. Indsamlerne kan desuden selv vælge den rute, de har lyst til at gå, lyder det fra Niels Peter Pedersen.

Annonce

Tager tre timer

Det tager cirka tre timer at gennemføre ruten som indsamler, og det kan gøres den 6. september i tidsrummet mellem klokken 10 og 18.

Vil du være indsamler?

Det er muligt at melde sig som indsamler via https://tilmeld.redbarnet.dk.

Det tager cirka tre timer at være indsamler, og det foregår søndag den 6. september mellem klokken 10 og 18.

Hver indsamler formår typisk at samle omkring 1000 kroner ind.

Pengene, som bliver samlet ind, kommer til at gå til nogle af de børn, som har allermindst. Det kan både være nationalt samt uden for Danmarks grænser.

- Pengene fra landsindsamlingen går til Red Barnets arbejde. Ude i verden er det blandt andet til medicin, mad og skolegang til udsatte børn og skolegang til udsatte børn i skrøbelige og fattige lande, og herhjemme i Danmark blandt andet til aktiviteter for børn, der er uden for fællesskabet, fortæller Niels Peter Pedersen.

Red Barnet vurderer, at 6000 børn hver dag risikerer at miste livet, fordi kampen mod coronavirus i fattige lande trækker ressourcer fra andre dele af sundhedsvæsnet.


Vi har cirka 75 ruter, men lige nu mangler vi at få sat navne på de 50.

Niels Peter Pedersen, indsamlingsleder, Red Barnet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce