Annonce
Billund Ugeavis

Så blev lysene tændt hos isbjørnene: - Vi håber, det bliver en tradition

Kong Frost holder fest. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Fredag aften trodsede over 150 mennesker novemberkulden for at overvære lysene blive tændt på taget af bamsemuseet hos 'Kong Frost'.
Annonce

Billund: Trods det kolde vejr var omkring 150 mennesker samlet foran Bamsemuseet. De var alle kommet for at overvære, da det smukke julelys blev tændt på taget ved de store isbjørne, der tidligere har været en del af Hotel D’Angleterres juleudstilling i 2015 og 2016.

Tilsammen forestiller samlingen af isbjørne en fest hos 'Kong Frost'.

Inden lystændingen var der mulighed for både at købe gløgg og æbleskiver, og 60 personer havde tilmeldt sig spisning på museet klokken 18.

- Flere har efterfølgende spurgt, om de kunne få plads, men 60 personer var det maksimale, siger Anette Zappel, der er museumskoordinator på Bamsemuseet.

Isbjørnene er over 2 meter høje. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Håber på en tradition

Det er anden gang, museet afholder julelystænding, og Anette Zappel håber, arrangementet er noget, de kan fortsætte med fremover.

- Vi kunne godt tænke os, at det blev en tradition, men det er også et spørgsmål om, hvor længe bjørnene kan holde, for det har vi ingen erfaring med. Vi satser dog på, de kan holde i nogle år, siger museumskoordinatoren.

Siden nedtagningen af bjørnene i januar har de to meter høje statuer med unikt håndsyet tøj været opbevaret på en privat ejendom, hvor de højst sandsynlig skal hen igen. Men først skal de have lov til at stå hele november og december på taget af museet.

Bamsemuseet holder åbent til og med december måned. I januar lukker museet ned og gør klar til deres nye udstilling, hvilket de vil løfte sløret for senere.

Indtil da er der både bamsesyningskurser og foredrag med Lars Morell at opleve på museet. Og så selvfølgelig de mange kunstneriske bamser fra blandt andet Steiff og Vanderbear.

Isbjørnene er at finde på taget i november og december. Foto: Kristina V. Skjoldborg
10 bjørne er udstillet. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Først var der velkomsttale, inden der blev tændt lys. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Omkring 150 mennesker var samlet. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Og der blev lys! Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce