Annonce
Billund Ugeavis

Sådan ser planerne for Butikstorvet ud

Sådan kommer Butikstorvet til at se ud fra Kastanjerundkørslen ved Rema 1000.

Billunds nye butikstorv skal forene shopping-oplevelser med arbejds- og hverdagsliv

Annonce

Billund: Butikker, kontorer, lejligheder, bynatur og legesti: KIRKBI A/S er nu klar med de første visualiseringer af Billunds nye butikstorv, der med den øvrige midtby skal danne rammen for attraktive shopping-oplevelser og et spændende arbejds- og hverdagsliv for de lokale og besøgende.

Det nye butikstorv i Børnenes Hovedstad, Billund, skal bidrage til at gøre midtbyen til et naturligt samlingssted for de lokale og besøgende, når det efter planen står færdigt i efteråret 2020 som nabo til LEGO House.

Planen er, at Butikstorvet skal huse seks bygninger, der tilsammen skal forene cirka 4.500 kvm til butikker og kontorfaciliteter med omkring 20 attraktive ejer- og lejelejligheder. Mellem bygningerne kommer en grøn bynatur med Billund Byvisions kreative legesti, 'Playline', og en forlængelse af bækken fra LEGO House til Skulpturstien.

Om Butikstorvet

Forventet tidsplan:

o Byggeriets opstart: August 2018. Byggeriet af den sydligste del af Butikstorvet og forlængelsen af Billund Bæk vil blive igangsat som det første.

o Ibrugtagelse: Efteråret 2020

Faciliteter

Planen er, at Butikstorvet skal bestå af seks lavenergi-bygninger på i alt 10.000 kvm med:

o Omkring 4.500 kvm til butikker og kontorer.

o Omkring 20 attraktive lejligheder - heraf omkring 6 ejerlejligheder og 14 lejelejligheder. Størrelserne på lejlighederne vil variere fra cirka 95 kvm - 160 kvm.

o Adgang til parkeringspladser under jorden og parkeringspladser på terræn. Mellem bygningerne kommer en grøn bynatur med Billund Byvisions kreative legesti, 'Playline', og en forlængelse af Billund Bæk fra LEGO House til Skulpturstien med en bro over Hans Jensensvej - dermed en fuldstændig fritlægning af bækken.

Sådan kommer Butikstorvet til at se ud fra toppen af Lego House.
Annonce

Butikstorvet - i byvisionens ånd

Det er KIRKBI, som skaber Billunds nye butikstorv med udgangspunkt i visionsplanen. Billund Kommune står for at anlægge adgangsveje og de offentlige udenomsarealer.

Siden offentliggørelsen af lokalplanen i juni måned sidste år, har KIRKBI og Billund Kommune fået ideer fra mange borgere og aktører i byen til udformningen af det nye butikstorv.

- Det er dejligt, at der er så stor interesse for Billunds udvikling. Med Butikstorvet kommer vi et vigtigt skridt videre med at realisere byvisionen, og jeg håber, at Butikstorvet vil styrke Billund midtby som indkøbssted og samtidig blive et sted, hvor byens borgere og gæster har lyst til at komme, siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Netop Billund Byvision, som understøtter byens særlige karakter som Børnenes Hovedstad, har skabt en klar retning for Butikstorvet.

- Med det nye butikstorv sætter byvisionen sit helt klare aftryk. Butikstorvet skal forene beboere, handelsliv, arbejdspladser og turisme og bidrage til at skabe en livlig midtby, som har noget for alle borgerne i Billund. Derudover får visionens 'Playline' også en helt central plads ned gennem Butikstorvet, hvor den skal danne rammen for lege- og naturoplevelser for voksne og børn i alle aldre, siger Steen Pedersen, global ejendomschef i KIRKBI.

Forlængelsen af bækken fra LEGO House til Skulpturstien vil også spille en stor rolle i visionens plan om at trække bynaturen ind til midtbyen. Ib Kristensen fortæller:

- Fritlægningen af Billund Bæk ved LEGO House har tilført midtbyen et attraktivt grønt og rekreativt element, og det fortsætter nu henover Butikstorvet, idet Byrådet den 30. april godkendte et projektforslag med bro over Hans Jensensvej, og dermed en fuldstændig fritlægning af bækken.

Annonce

Attraktive shopping-oplevelser

Butikstorvet vil på stueetagerne huse en blanding af tidligere butikker på Butikstorvet og nye butikker, der sammen med den øvrige midtby skal give Billund attraktive og mangfoldige shopping-oplevelser. Steen Pedersen siger:

- Med det nye butikstorv får vi mulighed for at få endnu flere forskellige butikker repræsenteret, og dermed at skabe et endnu mere attraktivt og levende handelsmiljø i midtbyen - både for de butikker, der har været i Billund i mange år og for dem, der kommer til. Vi er lige nu ved at undersøge hvilken butikssammensætning, der er behov for. Allerede nu har vi fået positive henvendelser fra nye og gamle lejere, som ønsker at blive en del af Butikstorvet, men der er ikke truffet nogle endelige beslutninger endnu. Det er en spændende proces, og vi er rigtig glade for den store opbakning

At et større handelsmiljø vil komme alle butikker til gode bliver bakket op af Flemming Nørbygaard, som er formand for Billund Handelsforening. Flemming udtaler:

- Der mangler flere specialbutikker i Billund, så det nye butikstorv vil være med til at fuldende butiksmiljøet - og jeg er overbevist om, at det vil få en positiv afsmittende effekt på hele detail- og bylivet. Derfor glæder vi i handelsforeningen os over, at vi igen får butikker hele vejen omkring LEGO House.

Foruden butikker og kontorfaciliteter opfører KIRKBI omkring seks moderne ejerlejligheder og 14 lejelejligheder på de øverste etager af de seks bygninger. Lejlighederne vil variere i størrelser fra cirka 95 kvm til 160 kvm. Butikstorvet får derudover adgang til parkeringspladser under jorden, så der skabes mere plads på Butikstorvet, og parkeringspladser over jorden.

Annonce

Byggeri vil igen fylde i midtbyen

Ét aspekt ved butikstorvsprojektet er ikke helt til at komme uden om: Gravearbejde og byggeri.

Planen er, at gravearbejdet vil begynde i august. Den sydligste del af Butikstorvet ved Kastanjegrunden og forlængelsen af bækken vil blive igangsat først. Hele Butikstorvet forventes at være klar til ibrugtagning i efteråret 2020.

- Billund er en by med store ambitioner, og det ser man tydeligt med de mange byggepladser rundt omkring - snart også på Butikstorvet. Vi vil sammen med kommunen gøre vores ypperste for, at resultatet på det nye torv bliver det hele værd for alle i Billund trods gener fra byggerod og pres på infrastrukturen, siger Steen Pedersen.

Ib Kristensen fortsætter:

- Billund Kommune er på en 2. plads i Danmark, når der måles på hvilke kommuner, der investerer mest per indbygger. Tager vi også de privat-offentlige projekter med i Billund er investeringstrykket endnu højere. Det er vi enormt stolte over og glade for. Realiseringen af Billund Byvision overgår alle vores forventninger, og det er det kommende butikstorv et klart eksempel på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce