Annonce
Billund Ugeavis

Samfundssind

Susanne Tranholm. Arkivfoto: André Thorup
Annonce

Læserbrev: Samfundssind. Et gammelt ord, der er blevet opmærksomhed på igen.

Jeg er så heldig, at jeg er vokset op i en familie, hvor vi lærte om betydningen af samfundssind, både på min fars og mors side.

Ordets betydning for mig er, at vi viser hensyn til vores medmennesker, at vi drager omsorg for de mennesker, der har brug for det, at vi kan sætte os ud over os selv.

Hvert år til jul læser jeg en fortælling, fra mine oldeforældres liv ”Den gode kone i Vestrup”.

Signe, som er min oldemor på min mors side, blev født den 23. august 1860. Selv om der var strenge kår, var der hjertevarme og altid en bid brød og en overnatning i høet til de farende svende.

På min fars side var der ligeledes altid fyldt med mennesker, der kom og gik, Jeg husker især en oplevelse fra min barndoms december.

I 1964 var mine forældre så letsindige at bygge et hus, vi havde ikke så meget til dagen og vejen, så det var ilde set i byen. Hvad tænkte de to unge mennesker med fem børn dog på?

Vi fik badeværelse, det var stort, i stedet for lukom i gården. På badeværelset var der et siddebadekar. Hvert år til jul kom en gammel mand fra byen for at få sit årlige bad, det var fars og mors julegave til Anders.

Det er for mig samfundssind, at vi deler, det vi har, med andre, der ikke har.

Vi er heldige her i vores kommune, vi har mange virksomheder, der har samfundssind.


Ordets betydning for mig er, at vi viser hensyn til vores medmennesker, at vi drager omsorg for de mennesker, der har brug for det

Susanne Tranholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce