Annonce
Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Tre glade modtagere af den første handicappris: Lukas Nørbygaard, Louise Sehested og Henriette Hyrup Noer, der arbejder på gården som støttepædagog, klubassistent/køkkenleder og socialpædagog på Garden. Pressefoto
Handicaprådet i Billund Kommune uddelte torsdag to handicappriser. Priserne blev uddelt under festlige rammer på Frivilligcenteret i anledning af FN's Internationale Handicapdag og gik til Gaarden, Billund og Give Grindsted Uddannelsescenter, Kulmosegård, afdeling STU.

Grindsted: Det var med højt humør og fest og sang, da Billund Kommunes to årlige handicappriser torsdag blev uddelt på Frivilligcenter Billund.

Formanden for Handicaprådet Poul Erik Pedersen bød velkommen, og kommende borgmester Stephanie Storbank holdt tale for de mange fremmødte, herunder en stor flok fra Kulmosegård:

- Det er enormt vigtigt for mig, at alle borgere føler sig trygge og bliver behandlet ligeværdigt og individuelt. Alle mennesker skal kunne leve et godt liv. Der er behov for borgerinddragelse og tilliden mellem kommunen og borgeren skal styrkes. Det enkelte menneske skal i fokus, og man skal have mulighed for selv at træffe valg om sit liv. Den hjælp og støtte, vi tilbyder i kommunen, skal være fleksibel, lød det blandt andet fra den kommende borgmester.

Annonce

Aftenens første pris

Vinderen af den første pris på 10.000 kroner blev Gaarden i Billund. Gaarden i Billund hører ind under KFUM's sociale arbejde. I indstillingen af Gaarden lød det blandt andet:

- Gaarden henter min datter på skolen, selvom de ikke er forpligtet til det. De ser hendes værdi og hendes bidrag til det fællesskab, der er grobund for trivsel og udvikling. Hun griner og morer sig hver dag ved at være på gården. Hun er inkluderet og føler sig værdifuld for dem.

Lukas Nørbygaard,  Louise Sehested og Henriette Hyrup Noer, der arbejder på gården som støttepædagog, klubassistent/køkkenleder og socialpædagog, modtog prisen.

- Vi på Gaarden er meget beæret og taknemmelige for, at vi vinder denne flotte handicappris.

- På Gaarden rummer vi alle børn, uanset fysiske og psykiske handicaps.  Vi glæder os til at kunne bruge pengene på et udviklingsprojekt – ’Landsby i børnehøjde’ med en trafikskole. Vi vil i den forbindelse gerne have nogle ikke motoriserede køretøjer, hvor de børn der er fysisk udfordret, selv har mulighed for at kunne køre på lige fod med de andre. Fordi det for os er en vigtig værdi, at alle kan deltage i fællesskabet, forklarede de ved prismodtagelsen.

Annonce

Aftenens anden pris

Vinderen af den anden pris, ligeledes på 10.000 kroner, blev STU-uddannelsen, Kulmosegård som er en del af Give Grindsted Uddannelsescenter.

Lene Krabbe og Juliane Busk Petersen fra Kulmosegård tog glade imod den anden pris. Pressefoto

STU er en særlig tilrettelagt uddannelse for unge mellem 15 -25 år med særlige behov. På Kulmosegård tilbydes STU forløb til unge, som har behov for at får afklaret sociale og personlige kompetencer og få styrket og forbedret muligheder på arbejdsmarkedet eller i uddannelse.


Jeg er en gammel rotte, men jeg bliver enormt rørt over, at handicaprådet har valgt at give os denne pris.

Lene Krabbe, Kulmosegård

Lene Krabbe, som er projektchef på Kulmosegård, modtog prisen:

- Jeg er en gammel rotte, men jeg bliver enormt rørt over, at handicaprådet har valgt at give os denne pris. Jeg er også rørt over, at mange af de unge, der normalt kan have svært ved at komme afsted hjemmefra, er mødt op i aften. Jeg bliver så glad for at se, at de unge udvikler sig hver dag og at de støtter op om hinanden og bakker hinanden op. Hos os udvikler man både sine faglige, personlige og sociale kompetencer. Vi glæder os til at bruge pengene på at skabe bevægelse og sundhed i vores omgivelser, sagde hun.

Handicaprådets priser

  • Handicapprisen i Billund Kommune blev uddelt første gang i 2017 og uddeles til en eller flere personer, grupper, foreninger eller virksomheder, som yder en særlig indsats for borgere med handicap i kommunen.
  • De seneste par år har prisen været delt op i to priser på hver 10.000 kroner.
  • Den ene pris uddeles efter indstilling af kandidater, mens handicaprådet selv udpeger den anden vinder.
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Den nye kultursatsning i Billund har fået egen bestyrelse: Tidligere byrådsmedlem og kendt brudekjole-direktør er med

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Legoland søger 600 nye sæsonmedarbejdere: Vil du være pirat eller prinsesse i sommerferien?

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Billund Ugeavis

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Billund Ugeavis

Højgaard-brødre er blevet æresmedlemmer af Gyttegård

Billund Ugeavis

På sporet af oldtiden: - Ved ikke, om man kan bruge ordet, men det er ret grimt

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Billund Ugeavis

Jane og Brian modtager Årets Skulderklap i Vorbasse

Billund Ugeavis

Landsby Bageren i Vorbasse er solgt: Ny ejer er gammel kending af butikken

Billund Ugeavis

Billunds parkourbane ender som skrot

Billund Ugeavis

Grindsted får vaccinationscenter i Magion

Billund Ugeavis

Scene på Byens Plads er ubrugelig - nu er en løsning på vej

Billund Ugeavis

Soroptimister og rotarianere tager rundt med 22 julekurve

Billund Ugeavis

Også de voksne elsker klubmiljøet på den gamle gård: - Jeg føler, det er mit hjem. Det er derfor, jeg aldrig har forladt det

Billund Ugeavis

Herreværelset og Damesalonen aflyser sammenkomster i januar

Billund Ugeavis

Billunds parkourbane endte som en bunke metal hos kommunen - men den kan stadig genoplives

Billund Ugeavis

Gerner har stillet legoudstillinger op og sikret plads til den kæmpestore virksomhed i Billund: Hans lageropgaver har givet ham en meget lang titel

Billund Ugeavis

25-årige Maria starter nyt fitnesshold i Billund: - Jeg lover, man får varmen

Billund Ugeavis

Fest på Refborg blev erstattet af takeaway

Billund Ugeavis

Tillykke til Børnenes Hovedstad

Billund Ugeavis

Travbanen er lukket - men tyvene kommer stadig

Annonce