Annonce
Billund Ugeavis

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Shuttlebussen har i mange år kørt både lokale og turister rundt i Billund i sommermånederne. Bussen var i 2019 en større succes end nogensinde, og denne sommer vender den retur. Arkivfoto
Efter to års coronafravær vender den populære shuttlebus denne sommer tilbage til Billund. I hele juli og august vil den - gratis - fragte folk rundt mellem bymidten, hotellerne, lufthavnen og turistattraktionerne.

Billund: Efter to års fravær vender Billunds velkendte shuttlebus denne sommer tilbage for at køre både turister og lokale rundt i byen.

Bussen kører i hele juli og hele august, hvor det ganske gratis vil være muligt at blive kørt rundt mellem Billunds bymidte, hoteller, turistattraktioner samt lufthavnen.

Det er Billund Handelsforening, der i et samarbejde med byens hoteller og attraktioner står bag initiativet med shuttlebussen, og her er man glad for, at muligheden for at tilbyde gratis buskørsel rundt i Billund er mulig igen i år.

Annonce

- Det er en super god service for vores turister, og den bliver brugt rigtigt meget, for hotellerne er gode til at fortælle deres boende gæster om, at den er der. Den er også meget kendt rundt omkring i lokalområdet, for jeg oplever, at folk ringer eller skriver og spørger, hvornår shuttlebussen begynder at køre, siger Torben Klovborg, som er formand for Billund Handelsforening.

Kører hver time

Shuttlebussen begynder sin tur ved lufthavnen, og derefter kører den rundt til de væsentlige punkter i byen. Det er altså muligt at bruge den, uanset om man er lokal eller turist.

- Folk bruger den ikke nødvendigvis kun for at komme til midtbyen eller til attraktionerne. Der er også mange, som bruger den som transport fra lufthavnen til hotellet, så den bliver brugt i flere forskellige henseender, siger Torben Klovborg og tilføjer, at køreplanen er lavet, så den er nem for alle at huske.

Shuttlebussen

  • Shuttlebussen har siden 2010 kørt i sommerperioden, hvor den har fragtet både lokale og turister rundt i Billund. Bussen holdt dog stille i coronaårene 2020 og 2021, men er nu klar til at køre igen.
  • Det er Billund Handelsforening, der er ansvarlig for shuttlebussen, som udover handelsforeningen er finansieret af byens hoteller og turistattraktioner.
  • Det er gratis at køre med shuttlebussen, som i år vil køre mellem klokken 9 og 18 i hele juli og august.
  • I 2019 kørte omkring 36.000 mennesker i løbet af sommeren med shuttlebussen.

- Den kører i timedrift, så alle hotellerne ved, at på et bestemt minuttal holder bussen ude foran. Det er nemt at håndtere, og der bliver sat stoppesteder op med skilte, som viser, hvornår den kører, siger formanden, som tror på, at det kan lade sig gøre at overholde tidsplanen med en tur hver time, selvom det ikke giver plads til mange svinkeærinder undervejs.

- Der kan være enkelte dage i højsæsonen, hvor den fysisk ikke kan nå det, fordi der er så mange mennesker med, at der i princippet ikke er nok kapacitet i bussen. De dage kan man komme ud for, at timedriften smutter, men det er kun enkelte dage, det drejer sig om, siger Torben Klovborg.

Shuttlebussen vil i juli og august køre hver dag mellem klokken 9 og 18.

Det er en super god service for vores turister, og den bliver brugt rigtigt meget, for hotellerne er gode til at fortælle deres boende gæster om, at den er der.

Torben Klovborg, formand, Billund Handelsforening
Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen flytter sit foredrag til Vorbasse: Du er også velkommen

Annonce
Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Annonce
Billund Ugeavis

Borgere mangler hjælpemidler, og kommunen vil have mindre kontrol: - Der er jo ingen, der beder om en toiletforhøjer for sjov

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Gennem 24 år stod Bent i spidsen for den lokale brugs: Og du finder ham stadig bag en disk - selvom han nu fylder 80

Billund Ugeavis

Ny udstilling: Solvejgs billeder står i fritidscentret

Billund Ugeavis

Vorbasse fik besøg fra lokal garde

Billund Ugeavis

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Billund Ugeavis

Gastropubben inviterer til koncert med Johnny Madsen Jam

Billund Ugeavis

Billund Gin blev til flere tusinde kroner i klubkasse

Billund Ugeavis

Find din indre ninja: Legoland inviterer til Ninjago Academy

Billund Ugeavis

Flagene er blevet hejst ved indfaldsvejene

Billund Ugeavis

21-årige Anton har heltestatus: - 20 mænd med slips kan også lege

Billund Ugeavis

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Billund Ugeavis

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Annonce