Annonce
Billund Ugeavis

Sjove stier skal sende børn trygt rundt i Billund

Børnenes Hovedstad får ny også smutveje for de mindste, så de trygt kan finde rundt i byen. Foto: Billund Kommune
Børnenes Hovedstad får trygge og sjove stier. Grønningen og Skolestien bag Søndermarksvej bliver de første etaper i projekt ”børns smutveje”.

Billund: Det skal være mere trygt, nemt og sjovt for børn og unge at bevæge sig fra A til B i Børnenes Hovedstad. Sådan er ambitionen i ”børns smutveje”, der er overskriften på det kommende net af stier og ruter, der er særligt målrettet børn og unge i Billund by.

Smutvejene er stier mellem hjem, skoler og fritidstilbud, så børn nemt, trygt og sjovt kan komme rundt i Billund. Børns smutveje bliver til i etaper, som efterhånden bliver til et sammenhængende net af stier i Billund.


I Børnenes Hovedstad skal det være trygt og spændende at bevæge sig rundt som barn.

Per Nyhus (DF)


Første etape bliver ved Grønningen, hvor beboerne har ønsket sig nye og bedre stiforbindelser gennem det grønne område til Kærvej. Ønsket bliver nu opfyldt. Samtidig kommer en ny bro over det lille vandløb.

- I Børnenes Hovedstad skal det være trygt og spændende at bevæge sig rundt som barn. Med "børns smutveje" tager vi næste skridt mod en endnu mere børnevenlig by, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Per Nyhus (DF).

Annonce

Børn skal præge landskabet

Børn er med til at skabe ”børns smutveje” sammen med beboerne i de områder, hvor smutvejene ligger.

Omkring stierne ved Grønningen vokser et nyt landskab frem med små bakker skabt af overskudsjord fra anlæg af stierne. Her er børn med til at skabe området, hvor der for eksempel kan arbejdes med planter, der fremmer vild natur og biodiversitet.

Den nye sti ved Grønningen bliver etableret allerede nu, mens bakkerne vil blive etableret hen mod sommeren. Anden etape er en forbedring af stien bag Søndermarksvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce