Annonce
Billund Ugeavis

Skole-OL kommer til Billund

Billund Kommune brander sig som Børnenes Hovedstad, og det kan derfor synes naturligt, at det er her, skole-OL i de kommende fire år skal finde sted. Foto: Alex Hermann
I de kommende fire år vil Billund være vært for skole-OL. Der er tale om et stort arrangement med deltagelse af cirka 12.000 børn.

Billund: Billund Kommune har netop indgået en aftale med Danmarks Idrætsforbund om, at Billund i de kommende fire år skal være vært for skole-OL. Det er et arrangement, hvor anslået 12.000-14.000 børn mødes for at dyste i 10 forskellige idrætsgrene.

Første skole-OL i Billund bliver i juni 2021 - formentlig den tredje uge i juni - og det bliver synligt for enhver, der færdes i byen.

- De andre gange, der har været skole-OL, har det fundet sted på et stadion, men denne gang afvikler vi det inde i Billund by. Det lyder lidt voldsomt, og det er det også, for vi forventer, at der kommer omkring 12.000 børn, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Skole-OL

I 2019 deltog 58.901 skoleelever fordelt på 2686 skoleklasser i 83 kommuner i kvalifikationen til skole-OL.

Til skole-OL bliver der dystet i 10 discipliner: Atletik, bowling, bordtennis, bueskydning, crossløb, O-løb, parasport, roning, svømning, triatlon og ultimate.

Fylder hele bymidten

Med 12.000 børn i Billunds bymidte vil det i de dage, hvor arrangementet finder sted, være vanskeligt at komme frem og tilbage uden at blive mødt af skole-OL. Det er nemlig nødvendigt at tage det meste af byen i brug.

- Hele torveområdet vil blive inddraget, så der er mulighed for at lave aktiviteter. Nogle ting vil foregå på travbanen, i svømmehallen eller i Lalandias bowlingcenter, siger Ib Kristensen.

Atletikkonkurrencerne vil komme til at finde sted på løbebanen ved Den Internationale Skole, og i stedet for at indsætte en masse busser, der kan køre de mange deltagere rundt til diverse skoler for at overnatte, bliver der ved Billund Idrætscenter etableret en teltby.

- Det fede ved det er, at det kommer til at foregå inde i byen og ikke ude på et stadion. Så alle kan komme til at følge med, konstaterer borgmesteren.

Skole-OL fandt første gang sted i 2009 på Østerbro i København, og de seneste år har Århus vært værtsby. Allerede i efteråret vil omkring 80.000 skolebørn gå i gang med at deltage i de 175 kvalifikationsstævner, der kan ende med at give adgang til finaledagene i Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Annonce