Annonce
Billund Ugeavis

Solgt: Ole og Søren sælger Adival til Vestjyllands Andel

Familien Christensen har solgt aktiemajoriteten i firmaet Adival til Vestjyllands Andel. Fra venstre: Stifter Ole Christensen, nuværende Adival-direktør Søren Christensen og Steen Bitsch fra Vestjyllands Andel. PR-foto: Vestjyllands Andel
Vestjyllands Andel har tirsdag overtaget aktiemajoriteten i Billund-firmaet Adival, det tidligere ScrapTrans.
Annonce

Billund: Vestjyllands Andel (VA) har overtaget 75 procent af aktierne i Billund-firmaet Adival.

Virksomheden, der indtil 2018 hed ScrapTrans, beskæftiger sig med genanvendelse af spildprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug.

VA og Adival har igennem mange år været samarbejdspartnere. Det udvikles nu.

- Vi ser et stort udviklingspotentiale i virksomheden. I særdeleshed i forbindelse med bæredygtighedsdagsordenen. Anvendelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien bliver i stigende grad sat i direkte forbindelse med licens til at producere i landbrugssektoren, udtaler Steen Bitsch, direktør i VA, via en pressemeddelelse.

Annonce

Ansatte fortsætter i Billund

Søren Christensen, administrerende direktør i Adival, understreger, at virksomheden og de 15 medarbejdere i Billund fortsætter som hidtil.

- Vi ser store muligheder for et spændende samarbejde med VA inden for cirkulær bioøkonomi. Sammen kan vi begynde at tænke i bredere produktporteføljer og nytænke anvendelsen af flere restprodukter, som ikke bliver udnyttet i dag, fortæller Søren Christensen i pressemeddelelsen.

Ifølge stifter af Adival, Ole Christensen, der fortsat er knyttet til virksomheden og far til nuværende direktør Søren Christensen, er det ikke af nød, at virksomheden nu sælges.

- Vi sælger, fordi vi ser muligheder for at få nogle endnu større muskler ind i virksomheden. Vi er et hestehoved foran i mange henseender, og det hestehoved vil vi gerne gøre endnu større, påpeger Ole Christensen i pressemeddelelsen.

Annonce

Stifter: Ikke let

Det er godt 40 år siden, at Ole Christensen tog de indledende skridt til virksomheden, som i begyndelsen blev drevet ved siden af jobbet som fuldtidslandmand.

Derfor har det været med mange følelser involveret, at beslutningen om at sælge familiefirmaet er blevet taget.

- Selvfølgelig berører det mig, i og med jeg har arbejdet med det her i 40 år. Det med rest- og spildprodukter er jo blevet en hel religion for mig. Omvendt ser jeg virkelig noget fremtidsperspektiv, ved at vi har fået Vestjyllands Andel med ombord, fordi det kan være med til at realisere drømmen om, at Adival udvikler sig til noget endnu større, udtaler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce