Annonce
Billund Ugeavis

Sparetider: Ansættelsesstop i Billund Kommune resten af året

Billund Kommune har i 2019 haft et stort merforbrug inden for serviceområdet. Det kan i sidste ende koste en økonomisk lussing fra staten og gøre kommunens regnskab blodrødt. Arkivfoto
Billund Kommune er presset, da 2019 har budt på et alt for stort forbrug, hvilket kan koste en økonomisk sanktion fra staten.
Annonce

Billund Kommune: Det kommunale forbrug på anbringelser, skoler, handicap og psykiatri har i indeværende år været større end forventet. Faktisk har det været så meget større, at politikerne nu har besluttet at træde bremsen i bund.

- Forventningerne til hele 2019 er en overskridelse på 30 millioner kroner. Det svarer til mellem 50 og 60 ansatte, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Merforbruget på 30 millioner kroner er dog ikke alt. Når kommunen bruger mere end tilladt på service, kan den se frem til en økonomisk sanktion fra staten for ikke at overholde sin serviceramme.

- Straffen er på cirka 20 millioner. Det giver i alt 50 millioner kroner, eller hvad der svarer til mellem 80 og 100 ansatte, siger Ib Kristensen.

Risikerer økonomisk sanktion

Landets kommuner har kun lov til at bruge et bestemt beløb på service og anlæg. Bliver dette beløb overskredet, kan kommunerne se frem til en økonomisk sanktion.

Billund Kommunes oprindeligt tildelte serviceramme lød på 1,2068 milliarder kroner. Budgetopfølgningen viser, at kommunen på nuværende tidspunkt forventes at bruge 31,2 millioner kroner for meget. Det kan derfor koste et økonomisk hilsen fra staten.

Annonce

Ansættelsesstop

Derfor skal borgerne nu forberede sig på, at pengene ikke sidder spor løst på rådhuset.

- Det er stop for al brug af opsparing, og det er stop for ansættelser. Der skal kun bruges penge, når det er absolut nødvendigt, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce