Annonce
Billund Ugeavis

Tanja vil skabe fællesskaber gennem fitness: - Jeg ser et potentiale i Billund

Tanja Christensen er certificeret personlig træner og håber at kunne skabe et træningsfællesskab i Billund. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Tanja Christensen fandt selv et fællesskab gennem fitness, da hun var bosat i udlandet og uden netværk. Nu håber hun at kunne skabe et fællesskab for andre mennesker gennem et nyoprettet fitnesshold i Billund.

Billund: Tanja Christensen har netop stiftet fitnessholdet FitbyYou Bootcamp, der starter op onsdag den 7. april ved Den Internationale Skole.

- Det har været en drøm længe. Jeg ser et potentiale i Billund, og hvis jeg ikke gør det, vil jeg komme til at fortryde det, siger Tanja Christensen.

Denne motivation for at træne andre begyndte allerede tilbage i 2016, da hun boede med sin mand Martin i Florida i USA.

- Jeg så tilfældigvis på Facebook, at der var et udendørs fitnesshold. Jeg tog til det, og vi var så mange forskellige mennesker, alle mulige typer, der alle fik noget ud af træningen, fortæller Tanja Christensen.

Og endnu vigtigere: Som udlænding i USA og uden netværk, blev hun en del af et fællesskab, og det er netop, hvad hun håber selv at kunne skabe.

- Med dette tiltag håber jeg, at jeg kan være med til at skabe et fællesskab for folk her i byen, forklarer hun.

Annonce

Uddannelse til kostvejleder

Kommunikationen på fitnessholdets Facebookside foregår derfor på engelsk for at kunne række ud til de mange internationale borgere, der netop, som hun selv oplevede det, måske står uden det store netværk. Holdet er dog for alle.


Jeg bygger det stille og roligt op, men jeg håber, jeg en dag kan få mit eget sted. Ikke et med maskiner, og som er åbent hele døgnet, men hvor der er faste tidspunkter med holdtræning

Tanja Christensen


- Jeg er dansk og taler også dansk, så man skal ikke lade sig afskrække, hvis man ikke er så god til engelsk, siger hun

Tanja Christensen har løbet flere løb, inden hun kastede sig over fitness. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Egentlig er Tanja Christensen en "løber" og har løbet flere maraton, og det var først efter Facebookopslaget, hun for alvor stiftede bekendtskab med fitness.

Tanja Christensen

  • 43 år.
  • Bor i Billund med sin mand og deres to børn på fire og syv år.
  • Er certificeret personlig træner.
  • Netop stiftet fitnessholdet FIT By you Bootcamp, der har fokus på træning med egen kropsvægt.

Hun blev så bidt af det, at hun gik fra at være menig medlem til også at blive uddannet personlig træner gennem NASM, National Academy og Sport Medicin, der er en anerkendt amerikansk udbyder af forskellige træningsuddannelser.

Tanja Christensens træning har fokus på at bruge sin egen kropsvægt. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Jeg kan lide at se og hjælpe folk med at nå deres mål, og jeg kunne lide, at uddannelsen ikke bare handlede om at komme i form, men at komme i den korrekte form gennem de rigtige øvelser, fortæller hun.

I øjeblikket læser Tanja Christensen videre til at blive kostvejleder - også gennem NASM.

Annonce

Tilbage til Danmark

I sommeren 2020 vendte Tanja Christensen sammen med sin mand og deres to børn tilbage til Danmark efter at have boet syv år i USA.

- Nu var det tid til at komme tættere på familien, fortæller hun.

Før USA arbejdede hun i rejsebranchen som både guide og underviser, men det er fitness og den personlige træning, hun har kastet sin kærlighed på. Samt Billund som by.

Tanja Christensen understreger, at holdet er for alle uanset niveau. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Jeg vil være med til at give noget til Billund, og de mennesker, jeg har mødt her, forklarer hun.

Nu begynder hun derfor inden længe som træner for sit nye fitnesshold, der har fokus på træning ved brug af egen kropsvægt. Det bliver forhåbentligt kun begyndelsen på noget større.

- Jeg bygger det stille og roligt op, men jeg håber, jeg en dag kan få mit eget sted. Ikke et med maskiner, og som er åbent hele døgnet, men hvor der er faste tidspunkter med holdtræning med fokus at bruge sin kropsvægt. Træning, hvor der stadig er plads til alle, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce