Annonce
Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Teboho Nielsen har stået på skateboard siden han var teenager. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Snart får Billund et nyt midlertidigt grønt område i bymidten med blandt andet hyggekroge og skaterramper. Og netop ramperne har mureren og skaterentusiasten Teboho Nielsen bygget.

Billund: Det kommende grønne område ved Byens Plads er ved at blive anlagt, og de nu opsatte skaterramper er udført af Teboho Nielsen. Han har bygget i alt seks ramper i tre forskellige modeltyper, to mindre ramper, to såkaldte "fly-outs" og to bokse til at lave tricks på.

Siden sommeren 2020 har ramperne stået færdigt og bare ventet på at komme ud og blive brugt af skatere, rulleskøjteløbere og løbehjuls-entusiaster.

Nu er tiden så endelig kommet til, at ramperne kan tages i brug.

Annonce

- Jeg hørte forældre tale om, at de gerne ville have en skaterbane til byen. Det ville jeg gerne støtte op om ved at bygge nogle ramper, der kunne bruges, inden der kom en hal eller andet, fortæller Teboho Nielsen, der selv er inkarneret skater.

Siden 2019 har foreningen Skatepark Billund arbejdet for at få en permanent skaterpark eller hal til byen, et projekt, som Teboho kun kan bifalde.

- Det er, som om de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk, så man ikke kan se, hvad de laver. Men ved at gemme dem væk, ved man slet ikke, hvad de laver, siger han.

Det kommende grønne område er kun midlertidigt. Det er Kirkbi A/S, der ejer området, og på et tidspunkt vil virksomheden gå i gang med næste fase af deres byggeplaner for Byens Plads og Butikstorvet. Hvornår er dog endnu uvist.

Lokal hjælp

Teboho Nielsen har ikke været alene om at bygge ramperne. En stor del af materialerne har han fået sponsoreret af Davidsen Tømmerhandel i Billund.

Han har desuden fået hjælp fra smedevirksomheden Vagner Knudsen og Sønner i Billund, ligesom at han også har fået støtte fra sin arbejdsplads, Billund Byg, hvor han til dagligt arbejder som murer.

Teboho Nielsen fortæller, at det ikke er lige meget, hvor ramperne bliver placeret, eller hvordan betonen bliver lagt.

- Det kan blive rigtig irriterende at køre på, hvis underlaget ikke er lavet rigtigt, især for nybegyndere, forklarer han.


Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk, så man ikke kan se, hvad de laver. Men ved at gemme dem væk, ved man slet ikke, hvad de laver

Teboho Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Annonce