Annonce
Billund Ugeavis

Tilbage til rødderne: Efter 13 år sælger Anette igen blomsterbuketter

Anette Mikkelsen har siden efteråret 2020 drevet blomsterforretningen Blomster med A. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Anette Mikkelsen har altid elsket blomster, og efter flere år væk er hun nu vendt tilbage til faget som blomsterdekoratør med hobbyvirksomheden Blomster med A.

Hejnsvig: For 13 år siden stoppede Anette Mikkelsen med at arbejde professionelt som blomsterdekoratør, men nu er hun vendt tilbage til blomsterne og har åbnet en blomsterforretning på hjemmeadressen i Hejnsvig. Blomster med A hedder den.

- Jeg har altid elsket blomster og har altid lavet dekorationer og buketter, fortæller Anette Mikkelsen, der blev uddannet blomsterdekoratør for 28 år siden.

Buketter og kranse skabes ofte hjemme i køkkenet. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Blomster med A er en hobbyvirksomhed, som blev etableret i september 2020. Sammen med CVR-nummeret oprettede Anette også en facebookside, hvor hun deler billeder af sine kreationer og tager imod bestillinger.

Det hele foregår dog ikke kun online. I julen satte hun blandt andet kranse til salg foran bopælen.

- Jeg laver alt, så længe man kan komme og hente det bestilte, også de buketter, der skal være klar med kort varsel, siger Anette Mikkelsen, der til daglig er dagplejer.

Annonce

Blomster som et frirum

Det var sygdom i familien, der gav Anette Mikkelsen puffet til at åbne Blomster med A. For halvandet år siden blev hendes mor ramt af kræft i hjernen, og her blev blomsterne et pusterum midt i sygdommen.

Blomster med A

Drives af Anette Mikkelsen.

Holder til i Hejnsvig på Søndergårdparken 6.

Sælger diverse blomsterdekoratione og buketter.

Læs mere om Anettes hobbyvirksomhed på facebooksiden Blomster med A.

- Det er ikke, fordi jeg ville glemme min mor, men det blev en måde at hjælpe mig selv og give mig selv overskud. Jeg elsker at være kreativ, og blomster gør mig glad, fortæller Anette Mikkelsen, hvis mor stadig kæmper med sygdommen.

Til sommer håber Anette Mikkelsen på, at hun kan sælge buketter med lokale blomster. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Dét, der begyndte som et frirum for tankerne og de sværere valg i livet, er allerede vokset sig større, og blomsterdekoratøren har nu flere faste kunder.

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men det er gået stærkt. Det er dejligt at se, at kunderne kommer fra forskellige steder i området, fortæller hun og understreger, at nok er den lille virksomhed vokset, men ikke mere end, at det netop stadig er et kreativt pusterum for hende.

Annonce

Lokale buketter

Inspirationen til buketter og dekorationer får Anette Mikkelsen særligt fra naturen.


Jeg håber, at jeg til sommer vil kunne tilbyde bæredygtige buketter med blomster fra lokalområdet

Anette Mikkelsen, ejer af Blomster med A


- Jeg bruger naturen meget. Min mor og svigerfar har steder, hvor jeg kan finde materialer, og vi har selv et sommerhus ved Skamlingsbanken, hvor jeg finder inspiration til mine ting, fortæller hun.

Også naboernes haver kan blive en del af dekorationerne.

- Men jeg spørger altid inden, siger hun med et smil.

Lige nu bliver der ikke plukket så meget fra nabohaven, for det er lavsæson for blomsterforretninger, så en stor del af tiden går i stedet med at finde på nye kreative idéer.

- Til foråret håber jeg, at jeg kan få et ordentligt skur til blomsterne og større udvalg, fortæller Anette Mikkelsen, der også arbejder på at udvide sortimentet på det bæredygtige område.

- Jeg bruger genbrugspapir og garn, men blomsterne er sværere, da de kommer fra Holland, forklarer blomsterdekoratøren, der vil forsørge satse på lokale buketter senere på året:

- Jeg håber, at jeg til sommer vil kunne tilbyde bæredygtige buketter med blomster fra lokalområdet, fortæller hun, og understreger igen, at nok har hun mange planer, men hun har bestemt ikke tænkt sig at give slip på børnene i dagplejen.

- Jeg elsker mine børn!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce