Annonce
Billund Ugeavis

Tip fra mobilreparatøren: Sådan lader du bedst mobilen

Egidijus Satrovas foretager mange batteriskift. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Må man lade telefonen blive siddende i opladeren, og hvordan er det nu: Skal telefonen helst aflades helt, inden den sættes til opladning? Mobilreparatør Egidijus Satrovas kommer her med sine tips til, hvordan man bedst passer på telefonens batteri.

Billund: Mange har oplevet, at mobilen på et eller andet tidspunkt når til et punkt, hvor den ikke længere kan holde på strømmen. Det kan være drønirriterende, og der er ikke så meget at gøre ved det, når først skaden er sket. Egidijus Satrovas er en ultra elektroniknørd og ejer Quality Service Repair i Billund, hvor han blandt andet reparerer ødelagte mobiler. Batteriskift er en af de reparationer, han udfører flest af, og vil man gerne passe ekstra godt på batteriet, har han et par tip. Det handler om at se på sit oplademønster.

1 Lad ikke telefonen blive i stikket

Det er så nemt bare at lade telefonen forblive i stikket, for så er der jo strøm på, når den skal bruges.

Det er ifølge mobilreperatøren dog ikke en god idé. Tværtimod opfordrer han til at slukke for kontakten, inden telefonen har nået de 100 procent.

- Man bør lade den op, til den er på cirka 95 procent, så man undgår, at telefonen bliver overopladet. Hvis det sker, hæver batteriet op, og det kan være brandfarligt, forklarer han.

2 Lad ikke telefonen gå død

Nogle har måske hørt det elektroniske husråd om, at det er vigtigt at aflade telefonen fuldstændigt for at beskytte batteriet. Det gælder dog ikke for litiumbatterierne, der sidder i de fleste nyere mobiler i dag.

-  Man bør sætte sin telefon til strøm, når den er nede på 10 procent. Det er for at beskytte telefonens software, der ikke er bygget til, at telefonen aflades helt, siger Egidijus Satrovas.

3 Undgå "klatopladninger"

Det er fristende, hvis der nu alligevel er en ledning i nærheden, at få noget strøm på mobilen. Det er også helt okay, men der er lige en ting, man skal være opmærksom på. Hver gang man stikker opladeren i telefonen, tæller det som en opladning, uanset hvor længe stikket sidder. De fleste telefoner har en begrænsning på antallet af opladninger, og på et tidspunkt bliver telefonen dårligere til at holde på strømmen, selvom batteriet ikke er slidt.

- Det er for at beskytte batteriet mod overopladning, forklarer Egidijus Satrovas.

4 Smid din gamle telefon ud

Egidijus Satrovas er heller ikke tilhænger af at have gamle telefoner liggende i skuffen, der ikke længere bruges.

- Er telefonen ikke afladt, skal man komme af med den, for de er brandfarlige. Har telefonen været afladt meget længe, skal man også passe på at sætte strøm til den, da man ikke ved, om batteriet er beskadiget, fortæller han og tilføjer:

- Et litiumbatteri brænder godt, det har jeg selv oplevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce