Annonce
Billund Ugeavis

Travbane efterlyser aktionærer: Millioner venter på ukendte ejere

Poul Erik Andersen er i dag bekendt med knap halvdelen af aktionærerne. Foto: Ingeborg Faurholt
Billund Travbane er solgt for 61 millioner kroner, og der venter kontant afregning til de 500-600 ejere, der for rundt regnet 50 år siden investerede 250, 500 eller 1000 kroner i en folkeaktie. Horsens-advokat efterlyser nu ihændehaverne.

Billund/Horsens: Advokat Poul Erik Andersen har tre store, sorte bøger liggende på skrivebordet på sit kontor hos LRP i Horsens. Det er aktieprotokollerne for A/S Sydjyllands Væddeløbsbane Billund.

Han bladrer i en af dem, hvor en pen for mere end 50 år siden er gledet hen over linje efter linje, side efter side. Med sirlig håndskrift er der listet navne på dem, der i 1971 investerede 250 kroner i trav-selskabet. En anden bog rummer navne på de aktionærer, der lagde 500 kroner, og 1000 kroners-aktionærerne er listet i den tredje protokol.

- Målsætningen var dengang at ramme en million, og det gjorde man rundt regnet. Nogle har købt flere aktier, men der er vel 500-600 aktionærer i alt, siger Poul Erik Andersen, der nu er indsat som likvidator i selskabet, som i dag hedder Billund Trav A/S.

Annonce

Det betyder, at han skal stå for processen med at afvikle selskabet, som lukker af den grund, at banen er solgt. Sidste år sagde et flertal af fremmødte aktionærer ja tak til et tilbud fra Kirkbi A/S, der vil bruge det cirka 200.000 kvadratmeter store areal til udvikling af en ny bydel med boliger og erhvervsbygninger. Selskabet betaler cirka 61 millioner kroner for grunden, som overdrages ved årsskiftet.

250 bliver til 4000 kroner

Når betalingen til den tid falder, i første omgang til Billund Trav A/S, skal Horsens-advokaten gøre kassen op. De penge, der er tilbage, tilhører lovformeligt dem, der er noteret som aktie-købere i 1971 - eller dem, som aktierne retteligt er overdraget til, forklarer han.

Advokat Poul Erik Andersen viser en af de få aktier, der ikke blev solgt, og derfor står der ikke navn på den. Han efterlyser nu alle dem, der købte en navnenoteret aktie for 50 år siden, eller dem, der kan have fået aktien overdraget. Foto: Ingeborg Faurholt

Han anslår, at der efter udgifter til drift af banen, som fortsætter frem til november, betaling af den aktuelle gæld samt forventet indtjening for salg af inventar, vil være i omegnen af 40 millioner kroner tilbage.

Det betyder, at en aktie på 250 kroner i så fald vil være cirka 4000 kroner værd, fortæller Poul Erik Andersen.

Annonce

På jagt i afdødes gemmer

Allerede nu har han iværksat efterlysningen af aktionærerne.

- Vi har været i kontakt med næsten halvdelen. Nogle af dem er involveret i travbanen, og en stor del er mødt op på de generalforsamlinger, der har været holdt, blandt andet da der skulle stemmes om salget, siger han.

Men den anden halvdel har advokaten altså endnu ikke tråd i. Navnene er noteret i protokollen. I nogle tilfælde er der noteret adresse, i andre tilfælde ikke.

- Men det er jo ikke sikkert, adresserne passer mere, siger Poul Erik Andersen, som forventer, at aktionærer fortrinsvis skal findes i det jyske syd for Horsens samt på Fyn, hvor travsporten også er udbredt.

Det er heller ikke sikkert, alle aktionærer lever endnu, påpeger advokaten. Aktierne kan være gået i arv eller på anden måde været overdraget til andre. I begge tilfælde håber Poul Erik Andersen, at overdragelsen er noteret på aktien. Hvis ikke vil han i hvert enkelt vurdere, om ihændehaveren har lovformeligt ejerskab, sige han.

- Der kan være nogen, der finder en aktie i et gammelt ringbind eller i en flyttekasse fra et dødsbo.

- Og der er nogen, der nu må på jagt i afdøde familiemedlemmers gemmer, hvis de tror, at der kan være aktier i Billund Trav at finde, lyder opfordringen fra Poul Erik Andersen.

Annonce

Der kan vente to udbetalinger

Han vil i første omgang dele kassebeholdningen i forhold til aktiebeholdningens samlede størrelse og i første omgang udbetale til alle, han er bekendt med, når kassen er gjort op i begyndelsen af 2022.

Aktionærerne er bogført i tre forskellige protokoller for godt 50 år siden. Foto: Ingebor Faurholt

Et eventuelt overskydende beløb vil i en periode været deponeret i håbet om, at de sidste aktionærer findes eller melder sig. Sker det ikke inden for rimelig tid, vil beløbet formentlig blive delt til de kendte aktionærer.

- De kan altså ske at få udbetalt penge to gange. Så en aktie kan på den måde godt blive mere end 4000 kroner værd. Måske endda det dobbelte, hvis vi slet ikke finder nogen af de nu ukendte aktionærer, siger Poul Erik Andersen.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Oksana fra Hejnsvig klarede MBA-uddannelsen med bravur

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lokal DGI-afdelingsleder er dimitteret som master i IT

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Youtuber skabte kø ved boghandleren: - Laksen er bare det bedste

Billund Ugeavis

To biler drønede sammen i Vorbasse

Billund Ugeavis

Flyene i Billund Lufthavn er næsten lige så fyldte som i 2019

Billund Ugeavis

Lad os lære af børnene!

Billund Ugeavis

Jobpatruljen på tur i Billund Kommune: Mange unge løfter for tungt

Billund Ugeavis

Nyistandsat trailer stjålet

Billund Ugeavis

Countryaften i Billund: Lyt til Rattlesnakes og spis helstegt pattegris

Billund Ugeavis

Nye tider nye numre

Billund Ugeavis

Harald underviser gratis i Tai Chi Qigong: - Det er godt for kroppen og sindet, og alle kan være med

Billund Ugeavis

Oplev grisefest i Billund: Kun to gange tilbage

Billund Ugeavis

Åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen: Stop nu restriktionerne i kirkerne

Billund Ugeavis

Lakserytteren kigger forbi Billund

Billund Ugeavis

Billund Vand og GEV lader græsset gro: Vil du også være med på bølgen?

Billund Ugeavis

80-årige Gunnar slår de unge professionelle af travbanen: - Det er en hel fornøjelse

Billund Ugeavis

Sagros etableringsaften nød atter stor opbakning

Billund Ugeavis

I Lego House' nye restaurant må man lege med maden: - Vil man spise spareribs med falafel, så gør man det

Billund Ugeavis

Jobpatruljen tjekker arbejdsforhold i Billund og Vejen

Billund Ugeavis

Indbrudstyv på spil på Sønderkær

Billund Ugeavis

Værktøjsteknikerne er færdige med uddannelsen

Billund Ugeavis

Stig Schrøder fejrer 40 år hos Modulex Gruppen

Billund Ugeavis

Hvorfor blev jeg motorvejsmodstander?

Annonce