Annonce
Billund Ugeavis

Trods corona: Byggeriet af Butikstorvet er gået planmæssigt

Sådan ser det færdige Butikstorvet ud. Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
At Butikstorvet nu står færdigt, er en vigtig milepæl i udviklingen af Billund. Byen har en helt særlig betydning for Kirkbi, som derfor lægger et stort arbejde i at udvikle byen.

Billund: Det har ikke været i nogen let tid, at håndværkerne har knoklet med at få det nye Butikstorvet til at stå færdigt. I løbet af de seneste halve år har det meste herhjemme handlet om corona, men selvom stort set alle er blevet negativt påvirket af pandemien og de konsekvenser, den har ført med sig, er processen omkring byggeriet af Butikstorvet forløbet som planlagt. Ved indgangen til oktober blev nøglerne helt som planlagt overdraget, og de første lejere kunne rykke ind i de nye lokaler.

Færdiggørelsen af Butikstorvet vækker stor glæde hos Kirkbi A/S, der står bag byggeriet og lejer de mange nye kvadratmeter ud til både butikker og andet liberalt erhverv samt til privat beboelse.

- Med Butikstorvet er der skabt et nyt byrum, der giver mulighed for at samle mennesker og styrke fællesskabet i byen. Vi er rigtig glade for den opbakning, vi har oplevet fra borgere i Billund undervejs i byggeprojektet, til trods for de gener, der naturligt er fulgt med. Nu håber vi, at byens indbyggere såvel som besøgende vil tage godt imod de nye rammer og bruge byen, samt udforske de oplevelser, der venter på Butikstorvet, fortæller Steen Pedersen, der er global ejendomschef hos Kirkbi A/S.

Vigtig milepæl

I et par år gik Billunds borgere efter nedrivningen af den gamle brugs og ventede på, at det nye byggeri skulle begynde. I den periode var området et grønt område, og i sommeren 2018 dannede området endda ramme om de danske mesterskaber i beachvolleyball. Ved den lejlighed blev 46 lastbilfulde sand tømt ud over området og omdannet til beachvolleybaner.

Få måneder senere – i august 2018 – gik det store byggearbejde i gang. Det er det, der nu står færdigt.

Kirkbi A/S

  • Kirkbi A/S er familien Kirk Kristiansens investerings- og holdingselskab.
  • Kirkbis primære aktivitet er at eje 75 procent af Lego Koncernen. Kirkbi ejer desuden 50 procent af selskabet Merlin Entertainments, som står bag hele verdens Legoland-parker.
  • Udover de Lego-relaterede aktiviteter ejer Kirkbi aktier i en række selskaber, bl.a. ISS, Falck og Nilfisk.
  • Lokalt i Billund, hvor Kirkbi har hovedkvarter, er firmaet primært kendt for sit store engagement i udviklingen af Billund.
  • Kirkbi A/S havde ved udgangen af 2019 en egenkapital på lidt over 100 milliarder kroner.

- Færdiggørelsen af Butikstorvet er en vigtig milepæl i udviklingen af Billund, fordi vi nu har fået en mere levende og imødekommende bymidte, der inviterer til gode oplevelser for alle, der bruger byen, lyder det fra Steen Pedersen.

Annonce

Stor betydning for Kirkbi

Kirkbi var i 2015 med til at tage initiativ til Billund Byvision og har især i den seneste håndfuld år beskæftiget sig massivt med Billunds udvikling.

Det store engagement i Butikstorvet og Billund Byvision hænger sammen med det formål, som Kirkbi er sat i verden for: At sikre en bæredygtig fremtid for familieejerskabet af Lego-varemærket. Med 4000 arbejdspladser hos Lego A/S er byens udvikling et vigtigt element i at tiltrække og fastholde medarbejdere.

- Billund er af stor betydning for Kirkbi, fordi det var her, det hele startede for Lego-virksomheden i 1930’erne. Vores engagement i byens udvikling afspejler, at Billund også i dag har meget stor betydning for Lego varemærket, og vi vil gerne være med til at sikre, at byen også i fremtiden er et attraktivt sted at leve, vokse op, bo og drive forretning, siger Steen Pedersen.

Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
Foto: Hugo Sørensen/BillundPhoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Den røde løber lå klar: Velkommen tilbage til fitnesscentret

Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Vorbasse er med i en ny sang

Annonce