Annonce
Billund Ugeavis

Trylledejsmiraklet i Filskov: Min købmand i Filskov scorede 10.000 kroner til lokalsamfundet

Det er i høj grad en sejr for sammenholdet i Filskov, der ligger bag dette års triumf for Min Købmand, der formåede at samle 32.173 tryleldejsfigurer ind til butikken. Dermed vandt købmand Peter Junge 10.000 kroner, som går til Filskov Friplejehjem. Her er en lokal borger i gang med at hænge sit bidrag af trylledejsfigurer op i loftet i butikken. Foto: Jim Hoff
Købmand Peter Junge fra Min Købmand i Filskov har i disse dage svært ved at få armene ned efter det tirsdag blev en kendsgerning at butikken igen i år har vundet 10.000 kroner i Min Købmands landsdækkende konkurrence om at lave flest trylledejsfigurer
Annonce

FILSKOV: 32.173 borgerproducerede trylledejsfigurer pryder i denne søde juletid købmandsbutikken i Filskov. Det er på en og samme tid både vanvittig flot og bare vanvittig i en by med 660 indbyggere.

Det betyder ifølge almindelig købmandsregning, at hver enkelt borger i byen har leveret 50 trylledejsfigurer til butikken. Tallet er i anledning af julen og den flotte præstation rundet op fra 48, men på bundlinjen står, at denne unikke præstation betyder, at Min Købmand i Filskov med en både pivstolt og af glæde rundforvirret købmand, Peter Junge, kan sende en check på 10.000 kroner til Filskov Friplejehjems aktivitetskasse.

Avisen besøgte købmanden i sidste uge, hvor han fortalte, at der den gang var indkommet godt og vel 10.000 trylledejsfugurer - men den snu handelsmand og taktiker havde på daværende tidspunkt et tal på lommeregneren, der var pænt større.

- Men det siger vi ikke noget om lige nu. Mine kolleger må ikke vide, hvor stort tallet reelt er. Så kan det jo være, de indleder en slutspurt, og vi vil altså bare vinde de her 10.000 kroner til friplejehjemment, lød det med et udspekuleret smil fra Peter Junge.

Mandag i denne uge indleverede butikkerne så deres trylledejsresultater, og de godt og vel 32.000 figurer katapulterede Filskovindsatsen ind i top 4 ud af 160 deltagende butikker - og dermed var de 10.000 kroner hjemme.

Annonce

Trylledejsmirakler - og så lige en ny butik på Fanø

Peter Junge kunne derefter på næsten landsdækkende TV (TV Syd) udtale sig, mens han viste kameraholdet rundt i butikken med de mange trylledejsfigurer:

- Det er gået helt over gevind. Det giver sådan en varm følelse, at byens borgere bakker så meget op om min lille butik her ude på landet. Det viser bare, at det passer, hvad vi skriver på byskiltet, "Filskov - Byen med det gode sammenhold", lød det fra Peter Junge, mens hele Filskov og omegn stolte og med smil på læberne sad klistret til skærmen.

Efterhånden er man dog ved at vænne sig til, at den lokale købmand i Filskov via flot lokal opbakning topper de interne konkurrencelister hos Min Købmandskæden.

Således hentede Peter Junge og Filskov en eminent 2. plads i en lignende konkurrence, der bare gik ud på at lave juleguirlander, og dermed vandt man 10.000 gode kroner til friskolens nye legeplads.

Som en lille krølle på historien om trylledejsmiraklet i Filskov kan lige nævnes, at Peter Junge og hans hustru Charlotte midt i forløbet overtog en konkursramt købmandbutik på Fanø med Charlotte Junge som daglig primus motor.

Der har med andre ord været rigeligt at se til for familien i november/december, og mon ikke det så luner med så stort et skulderklap fra lokalbefolkningen!

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce