Annonce
Billund Ugeavis

Værtsfamilier søges til unge udvekslingsstudenter

Familien Brandt og Juulsgaard ses her i selskab med deres udvekslingsstudenter Belén og Shu fra henholdsvis Paraguay og Japan. PR-foto
Få et skud kultur helt ind under huden med en udvekslingsstudent fra et andet land. Sådan lyder opfordringen fra udvekslingsorganisationen Momento Education, der søger værtsfamilier.
Annonce

Billund: Et nyt kuld udvekslingsstudenter fra hele verden håber på at kunne læse et semester eller to i Danmark fra august, og derfor søger udvekslingsorganisationen Momento Education netop nu nye værtsfamilier.

Som værtsfamilie tilbyder man den unge en plads i familien. Den danske familie betaler kost og logi til den unge, mens forældrene i hjemlandet sender lommepenge til alle øvrige udgifter. Udvekslingsstudenten går på et lokalt gymnasium i nærheden af værtsfamiliens bopæl, går til fritidsaktiviteter og opbygger gennem året et lokalt netværk af jævnaldrende danske unge.

Koordinator ved Momento Education, Britta Brandt, har selv haft en ung studerende boende ad flere omgange, og det har hver gang været en kæmpe oplevelse.

- Vi har lært en masse om, hvordan man bor og lever i andre lande. Samtidig har vi reflekteret over egne traditioner og vaner, når de unge kigger undrende på en og spørger "hvorfor pynter I allerede til jul i november" eller "hvorfor siger du "tak" hele tiden". Man får lige vendt vanerne på hovedet og skal søge lidt i sig selv efter de rigtige svar. Det gør, at man udvikler sig gennem året samtidig med, at man lærer et andet menneske at kende på tætteste hold. I stedet for at grine af hinandens særheder, lærer man at forstå hinanden og grine sammen i stedet, forklarer Britta Brandt i en pressemeddelelse.

Annonce

Japaner og italiener venter

Blandt de unge, der efter sommerferien håber på en plads i Danmark, er blandt andet Honoka, en 16-årig pige fra Japan, der er musikalsk og vild med at spille saxofon og synge. Hun håber på en familie med børn, der vil dele hendes glæde for origami (japansk papirfoldekunst, red.) med hende. En anden deltager er 17-årige Alice fra Italien, der er vild med at spille teater og en vandretur i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce