Annonce
Billund Ugeavis

Vaccination: +85-årige skal holde øje med e-Boks og postkassen

Pårørende til borgere i aldersgruppen fra 85 år og op opfordres til at hjælpe med at bestille vaccinationstider. Arkivfoto
Vaccinationen mod covid-19 er nået til de +85-årige. Pårørende opfordres til at hjælpe ældre familiemedlemmer med at tjekke e-Boks eller postkassen.

Billund: Indsatsen med at vaccinere de lokale borgere i Billund Kommune mod covid-19 skrider fremad. Nu er man nået til næste målgruppe. Det betyder, at det er folk i aldersgruppen 85 år og op, som bliver indkaldt til vaccination.

Der bliver startet med de ældste først. Hvornår man bliver indkaldt, afhænger af, hvor mange vaccinationer som kommer til landet.

I første omgang er det i Billund Kommune cirka 60 borgere, som får en indkaldelse. Indkaldelsen vil lande i e-Boks eller som fysisk brev i postkassen, hvis man er fritaget for digital post.

Hvis man er pårørende til en +85-årig, er det en god ide at spørge, om de har fået et brev – og eventuelt om de skal have hjælp til at bestille tid eller til transport til vaccinationsstedet. Har man svært ved selv at bestille tid, kan man også spørge sin hjemmehjælp.

Annonce

Hjælp til transport og ledsager

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Er det ikke muligt at transportere sig til vaccinationsstedet ved egen hjælp, kan man få hjælp hos kommunen.

Inden man kontakter kommunen, skal man først have bestilt tid til vaccinationen. Herefter kan sundhedsafdelingen kontaktes på telefon 72 34 80 00 alle hverdage mellem kl. 8:15-11:30.

Røde Kors har desuden oprettet en ledsageordning med frivillige, hvis man som borger har brug for tryghed og følgeskab til vaccinationen. Røde Kors kan kontaktes på 35 29 96 60 alle hverdage mellem kl. 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce