Annonce
Billund Ugeavis

Vorbasse-børn har lært om bæredygtighed

Drivhuse og planter - for ikke mindre end 3000 kroner - har fyldt på Vorbasse Skole i sidste år. Privatfoto: Niels Helbo
Projekterne i den forgangne Billund Builds-uge tæller drivhuse i Vorbasse.
Annonce

Billund Kommune: En Billund Builds-uge med kreativitet og nytænkning er slut rundt om på kommunens skoler, og igen i år har ugen begejstret, engageret og skabt eftertanke rundt omkring på skolerne. Årets tema har været "skabende verdensborgere", og der er i den grad blevet skabt noget på Vorbasse Skole.

I klyngen 4.-5.-6. klasse er der blevet lavet orangeri og drivhuse med karse og chilier. Børnene har lært om fotosyntese, bæredygtighed og CO2 og levet det hele ud i spillet Minecraft, hvor de har bygget en klimavenlig og en selvforsynende by. Dertil har børnene bygget deres eget vandingssystem, så planterne også efter emneugen kan blive vandet.

- Det har været så fantastisk en uge, og børnene har været så aktive, selvkørende og begejstrede. Vi har arbejdet sammen med vores lokale tømrer, som de selv har kontaktet og hentet ting hos. Vi er så begejstrede, siger Lisbet Steen Mortensen, lærer på skolen.

Børnene er også blevet udfordret - blandt andet i at lytte til hinanden og kunne indgå de kompromiser, der er brug for i en gruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce